Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
smakuje każdemu starszemu i młodszemu
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1174
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2887
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 982
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1754
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1174
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2887
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 982
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1754
Składniki
Do garnka wlewamy 2 – 2,5 l. wody., dodajemy kostki rosołowe, gotujemy. Pieczarki kroimy w plasterki , smażymy na patelni i wsypujemy do gotującej się wody. Mięso mielone podsmażamy na patelni, wsypujemy do gotujących się pieczarek. Po 15 minutach dodajemy pokrojony por, serki topione i zioła prowansalskie. Mieszamy co jakiś czas żeby serek się rozpuścił. Gotujemy jeszcze ok. 15 min. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.