Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ta zupa przednówkowa jest doskonałym sposobem na kreatywne wykorzystanie zapasów warzyw korzeniowych z poprzedniego roku oraz tych z puszki. Choć składniki nie pochodzą bezpośrednio z ogródka, danie jest smaczne, sycące i świeże. Aby przyciągnąć do stołu najmłodszych, wybierz makaron o zabawnych kształtach.
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22602
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14919
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4705
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 44681
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 636
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 671
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22602
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14919
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4705
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 44681
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 636
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 671
Składniki
W dużym garnku z grubym dnem rozpuść masło. Dodaj obraną i drobno posiekaną cebulę i przesmażaj, aż stanie się miękka i błyszcząca. Następnie dodaj posiekany czosnek i smaż 1-2 minuty, aż zacznie pachnieć. Wrzuć obrane i pokrojone w kostkę marchewki, pietruszki, ziemniaki i seler, a także poszatkowaną kapustę, zasyp ziołami włoskimi i przesmażaj kilka minut. Warzywa korzenne możesz zastąpić mieszanką mrożonych warzyw. Po czym dodaj pomidory z puszki i bulion warzywny. Wywar doprowadź do wrzenia i gotuj 40-45 minut, aż warzywa będą miękkie. Na koniec dodaj zielony groszek z puszki oraz makaron i gotuj przez kilka, kilkanaście minut, aż makaron będzie miękki.
Gotową zupę przednówkową nakładaj do talerzy, udekoruj natką pietruszki i podawaj.