Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ta zupa przednówkowa jest doskonałym sposobem na kreatywne wykorzystanie zapasów warzyw korzeniowych z poprzedniego roku oraz tych z puszki. Choć składniki nie pochodzą bezpośrednio z ogródka, danie jest smaczne, sycące i świeże. Aby przyciągnąć do stołu najmłodszych, wybierz makaron o zabawnych kształtach.
Dla milosników cukinii i szybkiej kuchni. Obiad w 15 minut, prosty, smaczny,...
Odsłon: 5365
Przepis dnia
Kotlet Herkulesa powstaje dzięki połączeniu aromatycznych składników marynaty...
Odsłon: 47814
Znudziły ci się już ziemniaki i inne pomysły obiadowe? Zapiekanka makaronowa...
Odsłon: 165673
Dla milosników cukinii i szybkiej kuchni. Obiad w 15 minut, prosty, smaczny,...
Odsłon: 5365
Przepis dnia
Kotlet Herkulesa powstaje dzięki połączeniu aromatycznych składników marynaty...
Odsłon: 47814
Znudziły ci się już ziemniaki i inne pomysły obiadowe? Zapiekanka makaronowa...
Odsłon: 165673
Składniki
W dużym garnku z grubym dnem rozpuść masło. Dodaj obraną i drobno posiekaną cebulę i przesmażaj, aż stanie się miękka i błyszcząca. Następnie dodaj posiekany czosnek i smaż 1-2 minuty, aż zacznie pachnieć. Wrzuć obrane i pokrojone w kostkę marchewki, pietruszki, ziemniaki i seler, a także poszatkowaną kapustę, zasyp ziołami włoskimi i przesmażaj kilka minut. Warzywa korzenne możesz zastąpić mieszanką mrożonych warzyw. Po czym dodaj pomidory z puszki i bulion warzywny. Wywar doprowadź do wrzenia i gotuj 40-45 minut, aż warzywa będą miękkie. Na koniec dodaj zielony groszek z puszki oraz makaron i gotuj przez kilka, kilkanaście minut, aż makaron będzie miękki.
Gotową zupę przednówkową nakładaj do talerzy, udekoruj natką pietruszki i podawaj.