Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa pulpecikowa

Zupa pulpecikowa

Autor:

Przepisów i artykułów: 415 Ocena: 5903

Dodano:

Odsłon: 541

bardzo dobra zupa, u mnie goście się zajadali

Składniki

  • na rosół: porcja rosołowa
  • marchewka, seler, por, sól, pieprz
  • na pulpety: mięso wp ok 60 dag
  • cebula
  • jajko
  • kasza manna 2 łyżki
  • sól, pieprz, sos sojowy
  • pomidory krojone 1 puszka
  • koncentrat pomidorowy
  • serek topiony 1 bloczek
  • oregano,
5-6 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Zupa pulpecikowa

Przygotowanie

  1. 1. ugotować rosól,
    2. mięso zmielić, dodać jajko, mannę, przyprawy, można dodać posiekaną natkę, masę wymieszać, formować pulpeciki (wielkości orzecha), wrzucać partiami na gotujący rosól, gotować na wolnym ogniu ok 4-5 min, wyjąć z wywaru,
    3. do rosołu wlać pomidory, dodać koncentrat i pokrojony serek, gotować na wolnym ogniu ok 20 min, dodać oregano, doprawić (u mnie zupa była dość ostra), wrzucic pulpeciki, zagotować,



    smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń