Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna zupa ze świeżym dorszem i pomidorami
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10385
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5984
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5312
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12825
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4575
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10385
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5984
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5312
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12825
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4575
Składniki
Cebulę pokroić w piórka, czosnek przecisnąć przez praskę, zeszklić razem na oliwie. Dodać pokrojone na kawałki ziemniaki, wsypać kurkumę, smażyć kilka minut.
Do garnka wlać bulion, wrzucić liście laurowe i ziele angielskie, gotować 15-20 minut. Gdy ziemniaki są miękkie dodać pomidory.
Filety z dorsza pokroić na kawałki, włożyć do zupy, gotować jeszcze 3-4 minuty. Zupę doprawić do smaku solą i pieprzem. Podawać z posiekanym świeżym oregano.