Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna zupa ze świeżym dorszem i pomidorami
 
         
         
         
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 6116
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 1873
 
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 6116
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 1873
 
         
         
                Składniki
Cebulę pokroić w piórka, czosnek przecisnąć przez praskę, zeszklić razem na oliwie. Dodać pokrojone na kawałki ziemniaki, wsypać kurkumę, smażyć kilka minut.
Do garnka wlać bulion, wrzucić liście laurowe i ziele angielskie, gotować 15-20 minut. Gdy ziemniaki są miękkie dodać pomidory.
Filety z dorsza pokroić na kawałki, włożyć do zupy, gotować jeszcze 3-4 minuty. Zupę doprawić do smaku solą i pieprzem. Podawać z posiekanym świeżym oregano.