Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
łatwa i szybka w przygotowaniu zupka z ryby
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10541
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6081
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5335
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12944
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4690
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10541
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6081
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5335
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12944
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4690
Składniki
cebulę, marchewkę, seler kroimy w słupki i smażymy na maśle, pod koniec dodajemy pokrojony w paski czosnek i po chwili podlewamy wodą i przyprawiamy łyżką vegety. wszystko dusimy pod przykryciem ok. 0,5 godz.
następnie dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaki i chwilę gotujemy. do tego dodajemy pokrojone w cząstki papryki oraz pomidora. wszystko przyprawiamy pieprzem,gałką, majerankiem i paprykami. kiedy ziemniaki będą miękie dodajemy pokrojoną w dużą kostkę rybę i wszystko gotujemy jeszcze ok. 10 minut. na koniec posypmy zieloną pietruszką.
zupę podajemy z grzankami lekko podsmażonymi na maśle i posolonymi.