Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Warzywa w połączeniu z delikatnym mięsem dorsza.
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 963
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 36105
Dla wielbicieli czekolady i nie tylko. Domowe najlepsze.
Odsłon: 1026
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 963
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 36105
Dla wielbicieli czekolady i nie tylko. Domowe najlepsze.
Odsłon: 1026
Składniki
Jarzyny obieramy, ścieramy na tarce o dużych oczkach. Rzepę obieramy, kroimy w dużą kostkę. Warzywa podsmażamy na maśle, następnie zalewamy wrzątkiem (1,5 l) lekko solimy, dodajemy liście laurowe i ziele angielskie, zagotowujemy i zmniejszamy płomień. Do zupy dodajemy pokrojony na paski filet z dorsza, gotujemy do miękkości warzyw. Do smaku doprawiamy solą i białym pieprzem.