Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Warzywa w połączeniu z delikatnym mięsem dorsza.
Być może niektórzy z Was jeszcze pamiętają jak wyglądały i smakowały rogale j...
Odsłon: 6133
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 157
Być może niektórzy z Was jeszcze pamiętają jak wyglądały i smakowały rogale j...
Odsłon: 6133
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 157
Składniki
Jarzyny obieramy, ścieramy na tarce o dużych oczkach. Rzepę obieramy, kroimy w dużą kostkę. Warzywa podsmażamy na maśle, następnie zalewamy wrzątkiem (1,5 l) lekko solimy, dodajemy liście laurowe i ziele angielskie, zagotowujemy i zmniejszamy płomień. Do zupy dodajemy pokrojony na paski filet z dorsza, gotujemy do miękkości warzyw. Do smaku doprawiamy solą i białym pieprzem.