Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa rybna to danie dla osób lubiących niepowtarzalne smaki. Tym razem z nieco odmienionej formie. Zupa pożywna i smaczna. Idealna na piątkowy obiad.
A oto je nie Risotto, ani nie Kaszotto ale ... poznaniackie PYROTTO czyli po...
Odsłon: 316
A oto je nie Risotto, ani nie Kaszotto ale ... poznaniackie PYROTTO czyli po...
Odsłon: 316
Składniki
Rozmrożone filety rybne pokroić w grube paski, a następnie skropić sokiem z cytryny. Pietruszkę, marchewkę, selera, ziemniaki, cebulę i grzyby obrać lub oczyścić i pokroić w drobną kostkę. Rybę i warzywa zalać wodą tak, aby było jej 2-3 cm ponad składniki zupy. Dodać przyprawy, całość gotować do miękkości. Na koniec dodać zahartowaną śmietanę i posiekany koperek, w razie potrzeby doprawić do smaku.