Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa rybna z pomidorami i ogórkami kiszonymi

Zupa rybna z pomidorami i ogórkami kiszonymi

Autor:

Przepisów i artykułów: 74 Ocena: 205

Dodano:

Odsłon: 536

Lekko kwaśna i pikantna zupa.

Składniki

  • Filety rybne (400 - 500 g) używałem Morszczuka argentyńskiego
  • Włoszczyzna (marchew 2-3 szt., pietruszka, kawałek selera, por)
  • Cebula
  • Czosnek
  • Pomidory (3-4 sztuki lub pomidory w puszce)
  • Ogórki kiszone (3 sztuki)
  • Natka pietruszki
  • Koperek
  • Przyprawy (ziele angielskie, liść laurowy, pieprz, sól, kminek, majeranek, chili)
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Zupa rybna z pomidorami i ogórkami kiszonymi

Przygotowanie

  1. Marchew, seler i pietruszkę trzemy na dużych oczkach, por kroimy w plastry, cebulę w piórka, a czosnek w plasterki. Wszystko obsmażamy na odrobinie oleju. Dodajemy kminek i chwilę dusimy.

  2. Warzywa zalewamy wodą i gotujemy z przyprawami oraz natką pietruszki i koperkiem.
    Gdy włoszczyzna jest prawie miękka dodajemy rybę i gotujemy kilka minut.

  3. W blenderze rozdrabniamy pomidory bez skórek i wlewamy do zupy. Dorzucamy jeszcze pokrojone w cienkie paski ogórki kiszone. Gotujemy kolejnych kilka minut.

  4. Jeżeli wolimy kwaśniejszą wersję, to można dolać wodę po ogórkach. Ugotowaną zupę podawać ze świeżym pieczywem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń