Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekko kwaśna i pikantna zupa.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14069
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1621
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 16016
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6444
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14069
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1621
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 16016
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6444
Składniki
Marchew, seler i pietruszkę trzemy na dużych oczkach, por kroimy w plastry, cebulę w piórka, a czosnek w plasterki. Wszystko obsmażamy na odrobinie oleju. Dodajemy kminek i chwilę dusimy.
Warzywa zalewamy wodą i gotujemy z przyprawami oraz natką pietruszki i koperkiem. Gdy włoszczyzna jest prawie miękka dodajemy rybę i gotujemy kilka minut.
W blenderze rozdrabniamy pomidory bez skórek i wlewamy do zupy. Dorzucamy jeszcze pokrojone w cienkie paski ogórki kiszone. Gotujemy kolejnych kilka minut.
Jeżeli wolimy kwaśniejszą wersję, to można dolać wodę po ogórkach. Ugotowaną zupę podawać ze świeżym pieczywem.