Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekko kwaśna i pikantna zupa.
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 2556
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 129
Wspaniałe, delikatne mini serniczki z borówkami amerykańskimi i bezą. Są łat...
Odsłon: 229
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 2556
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 129
Wspaniałe, delikatne mini serniczki z borówkami amerykańskimi i bezą. Są łat...
Odsłon: 229
Składniki
Marchew, seler i pietruszkę trzemy na dużych oczkach, por kroimy w plastry, cebulę w piórka, a czosnek w plasterki. Wszystko obsmażamy na odrobinie oleju. Dodajemy kminek i chwilę dusimy.
Warzywa zalewamy wodą i gotujemy z przyprawami oraz natką pietruszki i koperkiem. Gdy włoszczyzna jest prawie miękka dodajemy rybę i gotujemy kilka minut.
W blenderze rozdrabniamy pomidory bez skórek i wlewamy do zupy. Dorzucamy jeszcze pokrojone w cienkie paski ogórki kiszone. Gotujemy kolejnych kilka minut.
Jeżeli wolimy kwaśniejszą wersję, to można dolać wodę po ogórkach. Ugotowaną zupę podawać ze świeżym pieczywem.