Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekko kwaśna i pikantna zupa.
Dzisiaj zapraszam na deser, który zadowoli wszystkich fanów kawy. Tym razem p...
Odsłon: 24479
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 20246
Dzisiaj zapraszam na deser, który zadowoli wszystkich fanów kawy. Tym razem p...
Odsłon: 24479
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 20246
Składniki
Marchew, seler i pietruszkę trzemy na dużych oczkach, por kroimy w plastry, cebulę w piórka, a czosnek w plasterki. Wszystko obsmażamy na odrobinie oleju. Dodajemy kminek i chwilę dusimy.
Warzywa zalewamy wodą i gotujemy z przyprawami oraz natką pietruszki i koperkiem. Gdy włoszczyzna jest prawie miękka dodajemy rybę i gotujemy kilka minut.
W blenderze rozdrabniamy pomidory bez skórek i wlewamy do zupy. Dorzucamy jeszcze pokrojone w cienkie paski ogórki kiszone. Gotujemy kolejnych kilka minut.
Jeżeli wolimy kwaśniejszą wersję, to można dolać wodę po ogórkach. Ugotowaną zupę podawać ze świeżym pieczywem.