Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekka zupa ,rozgrzewająca w chłodne ,pochmurne dni.
Łatwe w przygotowaniu torciki z musem czekoladowym z białej czekolady. Fajny...
Odsłon: 50
Omlet hiszpański, czyli tortilla de patatas, to tradycyjne danie kuchni hiszp...
Odsłon: 2928
Sernik baskijski to zdecydowanie petarda, a sernik baskijski pistacjowy to po...
Odsłon: 6751
Łatwe w przygotowaniu torciki z musem czekoladowym z białej czekolady. Fajny...
Odsłon: 50
Omlet hiszpański, czyli tortilla de patatas, to tradycyjne danie kuchni hiszp...
Odsłon: 2928
Sernik baskijski to zdecydowanie petarda, a sernik baskijski pistacjowy to po...
Odsłon: 6751
Składniki
Marchew obieramy i kroimy w cienkie talarki. Razem z posiekaną cebulą podsmażamy na maśle około 2-3 min ,oprószamy mąką i zalewamy bulionem ,cały czas mieszając. Osobno gotujemy ryż (półtwardo) ,płuczemy zimną wodą i osączamy na sicie. Dodajemy do zupy i gotujemy do jego miękkości. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Zupę podajemy z posiekaną natką.