Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa ryżowa z marchewką

Zupa ryżowa z marchewką

Autor:

Przepisów i artykułów: 2279 Ocena: 50104

Dodano:

Odsłon: 2079

Lekka zupa ,rozgrzewająca w chłodne ,pochmurne dni.

Składniki

  • 100 g ryżu
  • 400 g marchewki
  • 40 g masła
  • łyżka mąki
  • cebula
  • 1 l bulionu warzywnego
  • natka pietruszki
  • sól ,pieprz
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Zupa ryżowa z marchewką

Przygotowanie

  1. Marchew obieramy i kroimy w cienkie talarki. Razem z posiekaną cebulą podsmażamy na maśle około 2-3 min ,oprószamy mąką i zalewamy bulionem ,cały czas mieszając. Osobno gotujemy ryż (półtwardo) ,płuczemy zimną wodą i osączamy na sicie. Dodajemy do zupy i gotujemy do jego miękkości. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Zupę podajemy z posiekaną natką.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń