Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekka zupa ,rozgrzewająca w chłodne ,pochmurne dni.
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1023
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 943
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12816
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1023
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 943
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12816
Składniki
Marchew obieramy i kroimy w cienkie talarki. Razem z posiekaną cebulą podsmażamy na maśle około 2-3 min ,oprószamy mąką i zalewamy bulionem ,cały czas mieszając. Osobno gotujemy ryż (półtwardo) ,płuczemy zimną wodą i osączamy na sicie. Dodajemy do zupy i gotujemy do jego miękkości. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Zupę podajemy z posiekaną natką.