Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa ugotowana na bazie bulionu warzywnego, z dodatkiem pomidorów, co nadało jej lekko kwaskowy posmak, podana z ziemniaczanym puree, posypana świeżym koperkiem.
Bardzo prosty pomysł na kolację, gdzie główną rolę gra marchewka. Zapiekana p...
Odsłon: 18
Doskonałe na rodzinny obiad.
Odsłon: 6775
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 234
Zaskakujące połączenie słodyczy i wytrawności. Ziemniaki w syropie sezamowym...
Odsłon: 180
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 432
Bardzo prosty pomysł na kolację, gdzie główną rolę gra marchewka. Zapiekana p...
Odsłon: 18
Doskonałe na rodzinny obiad.
Odsłon: 6775
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 234
Zaskakujące połączenie słodyczy i wytrawności. Ziemniaki w syropie sezamowym...
Odsłon: 180
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 432
Składniki
Obraną bulwę selera pokroić na niezbyt grube plastry, marchewkę pozostawić w całości, zalać rosołem, dodać ziele angielskie i gotować na niewielkim ogniu pod przykryciem do miękkości warzyw. Po czym wyciągnąć warzywa i pokroić w kostkę. Wrzucić ponownie do wywaru wraz z pomidorami z puszki.
Pokrojoną w kostkę cebulę zrumienić lekko na maśle, dodać do zupy. Gotować jeszcze na wolnym ogniu 10 minut. Doprawić keczupem, solą i pieprzem.
Podawać z purée ziemniaczanym lub grzankami, obficie posypać zieleniną.