Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa ugotowana na bazie bulionu warzywnego, z dodatkiem pomidorów, co nadało jej lekko kwaskowy posmak, podana z ziemniaczanym puree, posypana świeżym koperkiem.
Puree z kukurydzy i boczku jest rewelacyjne. Słodycz kukurydzy przełamana zos...
Odsłon: 41
Łatwe i szybkie do przygotowania mięsko, z pieczonymi ziemniakami i surówką -...
Odsłon: 33
Przepis jest dedykowany wszystkim, którzy dbają o zdrowie, sylwetkę lub upraw...
Odsłon: 78
Pomysł w tym dniu zaczerpnąłem ze stron Smakera i potwierdzam, że danie jest...
Odsłon: 262
Puree z kukurydzy i boczku jest rewelacyjne. Słodycz kukurydzy przełamana zos...
Odsłon: 41
Łatwe i szybkie do przygotowania mięsko, z pieczonymi ziemniakami i surówką -...
Odsłon: 33
Przepis jest dedykowany wszystkim, którzy dbają o zdrowie, sylwetkę lub upraw...
Odsłon: 78
Pomysł w tym dniu zaczerpnąłem ze stron Smakera i potwierdzam, że danie jest...
Odsłon: 262
Składniki
Obraną bulwę selera pokroić na niezbyt grube plastry, marchewkę pozostawić w całości, zalać rosołem, dodać ziele angielskie i gotować na niewielkim ogniu pod przykryciem do miękkości warzyw. Po czym wyciągnąć warzywa i pokroić w kostkę. Wrzucić ponownie do wywaru wraz z pomidorami z puszki.
Pokrojoną w kostkę cebulę zrumienić lekko na maśle, dodać do zupy. Gotować jeszcze na wolnym ogniu 10 minut. Doprawić keczupem, solą i pieprzem.
Podawać z purée ziemniaczanym lub grzankami, obficie posypać zieleniną.