Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa selerowa z grzybami

Zupa selerowa z grzybami

Autor:

Przepisów i artykułów: 2491 Ocena: 17525

Dodano:

Odsłon: 303

Niezwykle aromatyczna, i szybka w wykonaniu.

Składniki

3-4 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Zupa selerowa z grzybami

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Selera obrać i pokroić w kostkę. Grzyby zalać zimną wodą i ugotować do miękkości. W garnku stopić połowę masła, dodać selera i udusić do miękkości co jakiś czas mieszając. Następnie połączyć z grzybami. Z pozostałego masła i mąki przygotować zasmażkę, dodać do zupy, doprawić do smaku i dobrze wymieszać. Podawać z ziemniakami lub pieczywem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń