Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczna zupa selerowa, na wywarze z grzybów suszonych, z dodatkiem boczku wędzonego. Generalnie to taka zupa pół krem. Czytając sposób wykonania zrozumiecie co mam na myśli. Polecam, bo jakby jej nie kwalifikować, jest bardzo smaczna.
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22662
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15010
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4773
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 44925
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 669
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 747
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22662
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15010
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4773
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 44925
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 669
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 747
Składniki
Grzyby namaczamy w wodzie (500ml). Myślę, że dwie godzinki moczenia wystarczą. Wody z grzybów nie odlewamy, ale właśnie w niej je gotujemy. Selera obieramy, trzemy na tarce o grubych oczkach. Cebulę kroimy w piórka, czosnek w plasterki, boczek w kostkę. Na oliwie z oliwek podsmażamy boczek, dodajemy cebulę i czosnek, smażymy jeszcze chwilę, do zeszklenia cebuli. Jeżeli grzyby są już miękkie dodajemy rozdrobnionego selera, boczek z cebulą i dolewamy wino oraz 500 ml wody. Całość doprawiamy solą i pieprzem, wrzucamy jeszcze listek laurowy i gotujemy do miękkości selera. Zupę pozostawiamy do wystudzenia. Następnie część zupy (około połowę) blendujemy. Powstanie nam gęsty krem, który łączymy z drugą połową zupy (tą nie blendowaną). wszystko mieszamy, podgrzewamy, podajemy...oczywiście z dodatkiem świeżego rozmarynu.
Smacznego.