Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moja propozycja na dziś to zupa serowa na bazie mleka. Do tego prażone migdały, podpiekana cebulka i chips z szynki szwarcwaldzkiej. Polecam!
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 236
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 264
Brukiew jest idealna dla osób dbających o kondycję skóry, włosów i paznokci....
Odsłon: 164
Włoski smakołyki, a smaki w sumie polskie.
Odsłon: 131
Przepis na puszyste naleśniki ze słodkim farszem z orzechów i rodzynek polane...
Odsłon: 2268
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 236
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 264
Brukiew jest idealna dla osób dbających o kondycję skóry, włosów i paznokci....
Odsłon: 164
Włoski smakołyki, a smaki w sumie polskie.
Odsłon: 131
Przepis na puszyste naleśniki ze słodkim farszem z orzechów i rodzynek polane...
Odsłon: 2268
Składniki
Na suchej patelni rumienimy płatki migdałów. Plasterki szynki szwarcwaldzkiej zwijamy w ruloniki i w takiej postaci smażymy na patelni (możemy użyć tej z rumienienia płatków migdałowych). Do smażenia dodajemy odrobinę oliwy z oliwek. Zrumienione z obu stron ruloniki studzimy, po czym kroimy w paseczki. Cebulę obieramy, kroimy w piórka. Do garnka, w którym zamierzamy gotować naszą pyszną zupę, wkładamy masło, rozpuszczamy go na wolnym ogniu. Teraz wsypujemy pokrojoną cebulę, podsmażamy. Jeśli cebulka jest już nieco zrumieniona, wsypujemy mąkę, mieszamy i całość zasmażamy przez chwilę (2- 3 minuty). Następnie wlewamy płyny (mleko i woda), dodajemy serek topiony oraz ser żółty, starty na tarce o grubych oczkach. Całość doprowadzamy do wrzenia. Zupę gotujemy 5 minut, na wolnym ogniu, pilnując aby nam nie wykipiała. Ma taką tendencję z uwagi na znajdujące się w niej mleko. Przed podaniem zupę przyprawiamy do smaku, głównie białym pieprzem. Soli możemy użyć, ale ostrożnie, ponieważ musimy pamiętać, że dość słona jest szynka szwarcwaldzka, którą będziemy łączyć z zupą. Ciepłą zupę podajemy posypaną płatkami migdałów, z chipsem z szynki szwarcwaldzkiej, ozdobioną świeżymi liśćmi kolendry. Do tego obowiązkowo pieczywo. Idealne byłoby to domowe, ale każde inne, które lubicie nada się doskonale. Uwaga: Z podanych składników uzyskamy 3- 4 porcje zupy.
Smacznego.