Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 532
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 80
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 7773
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 52
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 532
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 80
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 7773
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 52
Składniki
Wywar; Do garnka wlewamy wodę; wrzucamy pokrojone w kostkę ziemniaki i startą na tarce marchew. Dodajemy liść laurowy, ziele angielskie i zagotowujemy.
W międzyczasie przygotowujemy klopsiki. Pora należy posiekać i zeszklić na maśle. Solimy, przykrywamy pokrywką i kilka minut dusimy. Studzimy. do mięsa mielonego dodajemy pora, jajko, bułkę tartą. Wyrabiamy. Z masy formujemy malutkie klopsiki i wrzucamy do wywaru. W gorącej zupie rozpuść serek topiony.
Przykrywamy i gotujemy na małym ogniu ok 15 minut. Do mniejszego garnuszka wkładamy serek, wlewamy łyżkę wazowa zupy . Mieszamy do rozpuszczenia serka. Całość przelewamy do garnka z zupą i gotowe ;)