Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
szybka i smaczna...
Wywar; Do garnka wlewamy wodę; wrzucamy pokrojone w kostkę ziemniaki i startą na tarce marchew. Dodajemy liść laurowy, ziele angielskie i zagotowujemy.
W międzyczasie przygotowujemy klopsiki. Pora należy posiekać i zeszklić na maśle. Solimy, przykrywamy pokrywką i kilka minut dusimy. Studzimy. do mięsa mielonego dodajemy pora, jajko, bułkę tartą. Wyrabiamy. Z masy formujemy malutkie klopsiki i wrzucamy do wywaru. W gorącej zupie rozpuść serek topiony.
Przykrywamy i gotujemy na małym ogniu ok 15 minut. Do mniejszego garnuszka wkładamy serek, wlewamy łyżkę wazowa zupy . Mieszamy do rozpuszczenia serka. Całość przelewamy do garnka z zupą i gotowe ;)
Kiedy lato za oknem, to w taką pogodę świetnie wpasuje się deser truskawkowy...
Odsłon: 168
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 180
Pyszna, szybka przekąska idealna na imprezę lub spotkanie ze znajomymi
Odsłon: 49
Do masy sernikowej dodałam mleczko skondensowane co spowodowało, że serniczek...
Odsłon: 99
Mięso tak przygotowane smakuje wybornie. Myślę że pokrojone w plastry i posm...
Odsłon: 82
Kiedy lato za oknem, to w taką pogodę świetnie wpasuje się deser truskawkowy...
Odsłon: 168
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 180
Pyszna, szybka przekąska idealna na imprezę lub spotkanie ze znajomymi
Odsłon: 49
Do masy sernikowej dodałam mleczko skondensowane co spowodowało, że serniczek...
Odsłon: 99
Mięso tak przygotowane smakuje wybornie. Myślę że pokrojone w plastry i posm...
Odsłon: 82
Składniki
Wywar; Do garnka wlewamy wodę; wrzucamy pokrojone w kostkę ziemniaki i startą na tarce marchew. Dodajemy liść laurowy, ziele angielskie i zagotowujemy.
W międzyczasie przygotowujemy klopsiki. Pora należy posiekać i zeszklić na maśle. Solimy, przykrywamy pokrywką i kilka minut dusimy. Studzimy. do mięsa mielonego dodajemy pora, jajko, bułkę tartą. Wyrabiamy. Z masy formujemy malutkie klopsiki i wrzucamy do wywaru. W gorącej zupie rozpuść serek topiony.
Przykrywamy i gotujemy na małym ogniu ok 15 minut. Do mniejszego garnuszka wkładamy serek, wlewamy łyżkę wazowa zupy . Mieszamy do rozpuszczenia serka. Całość przelewamy do garnka z zupą i gotowe ;)
Przepisy Zupy
Zupy
Kartoflanka z ciecierzycą
Zupy
Zupa z jarmużem i grzybami mun
Zupy
Zupa kaszubska
Zupy
Zupa grzybowa Bożeny
Kartoflanka z ciecierzycą
Ta kremowa zupa stanie się jedną z twoich ulubionych. Jest bogata i kremowa,...
Odsłon: 18864
Zupa z jarmużem i grzybami mun
Pyszna zupa z kurczakiem, grzybami mun i warzywami. Orientalnego charakteru d...
Odsłon: 91