Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 860
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 418
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 15233
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1867
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 860
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 418
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 15233
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1867
Składniki
Wywar; Do garnka wlewamy wodę; wrzucamy pokrojone w kostkę ziemniaki i startą na tarce marchew. Dodajemy liść laurowy, ziele angielskie i zagotowujemy.
W międzyczasie przygotowujemy klopsiki. Pora należy posiekać i zeszklić na maśle. Solimy, przykrywamy pokrywką i kilka minut dusimy. Studzimy. do mięsa mielonego dodajemy pora, jajko, bułkę tartą. Wyrabiamy. Z masy formujemy malutkie klopsiki i wrzucamy do wywaru. W gorącej zupie rozpuść serek topiony.
Przykrywamy i gotujemy na małym ogniu ok 15 minut. Do mniejszego garnuszka wkładamy serek, wlewamy łyżkę wazowa zupy . Mieszamy do rozpuszczenia serka. Całość przelewamy do garnka z zupą i gotowe ;)