Szybka ,prosta i sycąca zupa serowa z jednym z ulubionych serów.
Zupa serowa z makaronem
Składniki
- 200 g sera gorgonzola
- 100 g serka topionego śmietankowego
- 2 marchewki
- pietruszka
- mały seler
- 1,25 l bulionu warzywnego
- por (biała część)
- oliwa z oliwek
- 3 łyżki gęstej śmietany
- szczypiorek
- 500 g makaronu wstążki (u mnie Tagliolini z papryczką peperoncino)
Składniki
- 200 g sera gorgonzola
- 100 g serka topionego śmietankowego
- 2 marchewki
- pietruszka
- mały seler
- 1,25 l bulionu warzywnego
- por (biała część)
- oliwa z oliwek
- 3 łyżki gęstej śmietany
- szczypiorek
- 500 g makaronu wstążki (u mnie Tagliolini z papryczką peperoncino)

Etapy przygotowania
Obraną marchew ,pietruszkę i seler kroimy w drobną kostkę ,pora w piórka i podsmażamy na odrobinie oliwy ,następnie zalewamy bulionem i gotujemy do momentu ,kiedy warzywa staną się al dente. Dodajemy ser gorgonzola oraz serek śmietankowy ,rozpuszczamy i zagotowujemy. Zestawiamy z ognia ,dodajemy śmietanę i dokładnie mieszamy. Makaron porcjujemy do talerzy i zalewamy ciepłą zupą. Podajemy z posiekanym szczypiorkiem.
Przepis w Waszym wykonaniu (1)


Komentarze do przepisu (1)
Ostatnio komentowane przepisy

Przepis dnia
Jeśli szukasz dania, które zachwyci swoim aromatem i wyjątkową kremową konsys...
Odsłon: 4270

Polecam. Pasuje na Święta Wielkanocne.
- Wielkanoc
- Boże Narodzenie
- Impreza
- Polska
- Dla dzieci
- Wegetariańskie
- Jajka
- Ser
- Mleko
- Ciasta
- Serniki
- Dla zdrowia
Odsłon: 1048

Polecam.
- Wielkanoc
- Impreza
- Do pracy
- Polska
- Dla dzieci
- Owoce
- Jajka
- Ser
- Orzechy
- Migdały
- Włoskie
- Ciasta
- Dla zdrowia
Odsłon: 530
Ostatnio komentowane przepisy

Przepis dnia
Jeśli szukasz dania, które zachwyci swoim aromatem i wyjątkową kremową konsys...
Odsłon: 4270

Polecam. Pasuje na Święta Wielkanocne.
- Wielkanoc
- Boże Narodzenie
- Impreza
- Polska
- Dla dzieci
- Wegetariańskie
- Jajka
- Ser
- Mleko
- Ciasta
- Serniki
- Dla zdrowia
Odsłon: 1048

Polecam.
- Wielkanoc
- Impreza
- Do pracy
- Polska
- Dla dzieci
- Owoce
- Jajka
- Ser
- Orzechy
- Migdały
- Włoskie
- Ciasta
- Dla zdrowia
Odsłon: 530



Składniki
- 200 g sera gorgonzola
- 100 g serka topionego śmietankowego
- 2 marchewki
- pietruszka
- mały seler
- 1,25 l bulionu warzywnego
- por (biała część)
- oliwa z oliwek
- 3 łyżki gęstej śmietany
- szczypiorek
- 500 g makaronu wstążki (u mnie Tagliolini z papryczką peperoncino)
Obraną marchew ,pietruszkę i seler kroimy w drobną kostkę ,pora w piórka i podsmażamy na odrobinie oliwy ,następnie zalewamy bulionem i gotujemy do momentu ,kiedy warzywa staną się al dente. Dodajemy ser gorgonzola oraz serek śmietankowy ,rozpuszczamy i zagotowujemy. Zestawiamy z ognia ,dodajemy śmietanę i dokładnie mieszamy. Makaron porcjujemy do talerzy i zalewamy ciepłą zupą. Podajemy z posiekanym szczypiorkiem.
super :)