Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa serowa z serków topionych to niezwykle prosty i szybki w wykonaniu przepis na pożywne pierwsze danie. Jest niezwykle kremowa i aromatyczna. Dużą zaletą tej potrawy jest możliwość użycia dowolnego, ulubionego serka topionego, dzięki czemu zupa przyjmuje jego smak. Ciekawym urozmaiceniem może być także dodanie różyczek brokułu. Miłośnicy ostrych potraw mogą dodać odrobinę płatków chili.
Smakowite kąski serowe z ciasta parzonego są świetną alternatywą dla pieczywa...
Odsłon: 4639
Na moje rogaliki potrzebowałam 500 g mąki Dwa jajka 250 ml mleka 80 g m...
Odsłon: 4097
Smakowite kąski serowe z ciasta parzonego są świetną alternatywą dla pieczywa...
Odsłon: 4639
Na moje rogaliki potrzebowałam 500 g mąki Dwa jajka 250 ml mleka 80 g m...
Odsłon: 4097
Składniki
Cebulę i czosnek obierz oraz drobno posiekaj.
W dużym garnku roztop masło. Dodaj cebulę z czosnkiem, sól i pieprz. Smaż wszystko razem na małym ogniu przez ok. 8 minut, do zezłocenia cebuli.
Dodaj bulion warzywny i zagotuj mieszaninę.
Serek topiony pokrój w bardzo drobną kostkę i dodaj do gotującej się zupy. Zmniejsz ogień i cały czas mieszaj do całkowitego rozpuszczenia sera. Może to zająć nawet kilkanaście minut.
Zdejmij garnek z ognia i przygotuj kluski.
Jajka ubij na puszystą, jednolitą masę. Dodaj starty drobno parmezan i wymieszaj.
Mieszankę jajeczną wlej do gorącej zupy. Postaw garnek ponownie na ogniu i gotuj, cały czas mieszając, przez następne 5 minut.
Gotową zupę serową z serków topionych podawaj na ciepło, posypaną siekaną natką pietruszki.