Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealna zupa dla wielbicieli śledzi i na dni postne, która ma coś w sobie. Do tego łatwa i szybka w przygotowaniu. U mnie w domu, nieodzowna na wigilijnym stole. Najlepiej mi smakuje, kiedy na łyżkę nabieram kawałek gorącego ziemniaka i zanurzam go w zimnej zupie.
Polędwiczki z cebulką marynowaną, pieczarkami i świeżą papryką to doskonałe d...
Odsłon: 155
Tagliatelle z kurkami to wykwintne danie, które zachwyca swoim bogactwem smak...
Odsłon: 1279
Kurczak w boczkach na młodej kapuście to danie, które łączy soczystość mięsa...
Odsłon: 257
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 41
Polędwiczki z cebulką marynowaną, pieczarkami i świeżą papryką to doskonałe d...
Odsłon: 155
Tagliatelle z kurkami to wykwintne danie, które zachwyca swoim bogactwem smak...
Odsłon: 1279
Kurczak w boczkach na młodej kapuście to danie, które łączy soczystość mięsa...
Odsłon: 257
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 41
Składniki
Śledzie moczymy w zimnej wodzie aby nie były za słone, zmieniając często wodę.
Następnie kroimy w 2-centymetrowe paski, wkładamy do odpowiedniego naczynia, dodajemy cebulę pokrojoną w kostkę, przygotowujemy wcześniej zalewę i wszystko zalewamy. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i sokiem z cytryny lub octem.
Wstawiamy do lodówki na 1-2 godz. do wyrównania smaków. Zupę śledziową na zimno podajemy z obranymi gorącymi ziemniakami ugotowanymi w mundurkach.