Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealna zupa dla wielbicieli śledzi i na dni postne, która ma coś w sobie. Do tego łatwa i szybka w przygotowaniu. U mnie w domu, nieodzowna na wigilijnym stole. Najlepiej mi smakuje, kiedy na łyżkę nabieram kawałek gorącego ziemniaka i zanurzam go w zimnej zupie.
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 831
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8947
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1321
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10551
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4755
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 831
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8947
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1321
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10551
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4755
Składniki
Śledzie moczymy w zimnej wodzie aby nie były za słone, zmieniając często wodę.
Następnie kroimy w 2-centymetrowe paski, wkładamy do odpowiedniego naczynia, dodajemy cebulę pokrojoną w kostkę, przygotowujemy wcześniej zalewę i wszystko zalewamy. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i sokiem z cytryny lub octem.
Wstawiamy do lodówki na 1-2 godz. do wyrównania smaków. Zupę śledziową na zimno podajemy z obranymi gorącymi ziemniakami ugotowanymi w mundurkach.