Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealna zupa dla wielbicieli śledzi i na dni postne, która ma coś w sobie. Do tego łatwa i szybka w przygotowaniu. U mnie w domu, nieodzowna na wigilijnym stole. Najlepiej mi smakuje, kiedy na łyżkę nabieram kawałek gorącego ziemniaka i zanurzam go w zimnej zupie.
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7291
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2745
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 20282
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 596
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7291
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2745
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 20282
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 596
Składniki
Śledzie moczymy w zimnej wodzie aby nie były za słone, zmieniając często wodę.
Następnie kroimy w 2-centymetrowe paski, wkładamy do odpowiedniego naczynia, dodajemy cebulę pokrojoną w kostkę, przygotowujemy wcześniej zalewę i wszystko zalewamy. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i sokiem z cytryny lub octem.
Wstawiamy do lodówki na 1-2 godz. do wyrównania smaków. Zupę śledziową na zimno podajemy z obranymi gorącymi ziemniakami ugotowanymi w mundurkach.