Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kuchnia wielkopolska. Określenie to pochodzi z gwary i związane jest z faktem, że na powierzchni zupy nie pływa żadne oko tłuszczu.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10541
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6083
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5335
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12945
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4691
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10541
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6083
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5335
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12945
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4691
Składniki
Warzywa kroimy w kostkę ,wrzucamy do garnka razem z przyprawami ,zalewamy wodą (2-3 cm ponad warzywa) ,doprowadzamy do wrzenia i gotujemy na wolnym ogniu do miękkości. Dodajemy śmietanę rozprowadzoną z wywarem ,dodajemy do całości ,podgrzewamy. Doprawiamy majerankiem ,solą i pieprzem. Posypujemy posiekaną natką pietruszki.