Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na zupę „Ślepe ryby” pochodzi z wielkopolski. Jest to prosta, pożywna, zabielana zupa ziemniaczana, którą przygotujecie bez ani grama mięsa! Na jej powierzchni nie znajdziecie oczek tłuszczu, jak ma to miejsce przy tradycyjnym rosole lub wywarze zrobionym na bazie mięsa.
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23072
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 1122
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104898
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23072
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 1122
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104898
Składniki
Marchewkę, pietruszkę, selera i ziemniaki myjemy, obieramy, kroimy w kostkę i przekładamy do garnka, pora kroimy w cienkie paseczki i dorzucamy do pozostałych warzyw. Składniki zalewamy wodą, dodajemy ziele angielskie i liście laurowe. Zupę gotujemy na wolnym ogniu do miękkości.
Do miseczki odlewamy dwie chochelki zupy i rozpuszczamy w niej śmietanę. Zahartowaną śmietanę przelewamy do garnka. Wywar mieszamy.
Na koniec z garnka wyciągamy ziele angielskie i liście laurowe. Zupę "Ślepe ryby" doprawiamy solą i pieprzem. Gorącą nalewamy do misek. Smacznego!