Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na zupę „Ślepe ryby” pochodzi z wielkopolski. Jest to prosta, pożywna, zabielana zupa ziemniaczana, którą przygotujecie bez ani grama mięsa! Na jej powierzchni nie znajdziecie oczek tłuszczu, jak ma to miejsce przy tradycyjnym rosole lub wywarze zrobionym na bazie mięsa.
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 562
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3653
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 2779
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 221
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 276
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 562
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3653
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 2779
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 221
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 276
Składniki
Marchewkę, pietruszkę, selera i ziemniaki myjemy, obieramy, kroimy w kostkę i przekładamy do garnka, pora kroimy w cienkie paseczki i dorzucamy do pozostałych warzyw. Składniki zalewamy wodą, dodajemy ziele angielskie i liście laurowe. Zupę gotujemy na wolnym ogniu do miękkości.
Do miseczki odlewamy dwie chochelki zupy i rozpuszczamy w niej śmietanę. Zahartowaną śmietanę przelewamy do garnka. Wywar mieszamy.
Na koniec z garnka wyciągamy ziele angielskie i liście laurowe. Zupę "Ślepe ryby" doprawiamy solą i pieprzem. Gorącą nalewamy do misek. Smacznego!