Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na zupę „Ślepe ryby” pochodzi z wielkopolski. Jest to prosta, pożywna, zabielana zupa ziemniaczana, którą przygotujecie bez ani grama mięsa! Na jej powierzchni nie znajdziecie oczek tłuszczu, jak ma to miejsce przy tradycyjnym rosole lub wywarze zrobionym na bazie mięsa.
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 99
Zastanawialiście się kiedyś skąd swoją nazwę wzięły leniwe pierogi? Leniwe są...
Odsłon: 269
Krokiety z pieczarkami są dobre zarówno na codzienny jak i świąteczny obiad....
Odsłon: 2801
filet z kurczaka z słodko pikantnym sosie - szybkie, proste i bardzo aromatyc...
Odsłon: 692
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 99
Zastanawialiście się kiedyś skąd swoją nazwę wzięły leniwe pierogi? Leniwe są...
Odsłon: 269
Krokiety z pieczarkami są dobre zarówno na codzienny jak i świąteczny obiad....
Odsłon: 2801
filet z kurczaka z słodko pikantnym sosie - szybkie, proste i bardzo aromatyc...
Odsłon: 692
Składniki
Marchewkę, pietruszkę, selera i ziemniaki myjemy, obieramy, kroimy w kostkę i przekładamy do garnka, pora kroimy w cienkie paseczki i dorzucamy do pozostałych warzyw. Składniki zalewamy wodą, dodajemy ziele angielskie i liście laurowe. Zupę gotujemy na wolnym ogniu do miękkości.
Do miseczki odlewamy dwie chochelki zupy i rozpuszczamy w niej śmietanę. Zahartowaną śmietanę przelewamy do garnka. Wywar mieszamy.
Na koniec z garnka wyciągamy ziele angielskie i liście laurowe. Zupę "Ślepe ryby" doprawiamy solą i pieprzem. Gorącą nalewamy do misek. Smacznego!