Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na zupę „Ślepe ryby” pochodzi z wielkopolski. Jest to prosta, pożywna, zabielana zupa ziemniaczana, którą przygotujecie bez ani grama mięsa! Na jej powierzchni nie znajdziecie oczek tłuszczu, jak ma to miejsce przy tradycyjnym rosole lub wywarze zrobionym na bazie mięsa.
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1814
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1575
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1536
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1995
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1814
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1575
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1536
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1995
Składniki
Marchewkę, pietruszkę, selera i ziemniaki myjemy, obieramy, kroimy w kostkę i przekładamy do garnka, pora kroimy w cienkie paseczki i dorzucamy do pozostałych warzyw. Składniki zalewamy wodą, dodajemy ziele angielskie i liście laurowe. Zupę gotujemy na wolnym ogniu do miękkości.
Do miseczki odlewamy dwie chochelki zupy i rozpuszczamy w niej śmietanę. Zahartowaną śmietanę przelewamy do garnka. Wywar mieszamy.
Na koniec z garnka wyciągamy ziele angielskie i liście laurowe. Zupę "Ślepe ryby" doprawiamy solą i pieprzem. Gorącą nalewamy do misek. Smacznego!