Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa z dojrzałych, słodkich, świeżych i dorodnych śliwek to smak naszego dzieciństwa i wspomnienie wakacji na wsi. Najlepszą zupę śliwkową gotowała nasza babcia, dodawała do niej cynamon i goździki, zaciągała kremówką i podawała z makaronem. Zupa jest pyszna. Mamy nadzieję, że wielbiciele słodkich zup owocowych zachwycą się naszą zupą śliwkową.
Tak pysznej zapiekanki jeszcze nie jedliście. Zapiekanka jest godna polecenia...
Odsłon: 3511
Kurczak faszerowany brokułem i serem to pyszne i efektowne danie, które łączy...
Odsłon: 897
Szaszłyki z kurczaka w boczku – pyszne i soczyste danie na każdą okazję Szuka...
Odsłon: 2592
Pomidory to prawdziwy skarb lata, pełne smaku i aromatu, który możemy zachowa...
Odsłon: 897
Idealna na kolację lub do pracy.
Odsłon: 220
Tak pysznej zapiekanki jeszcze nie jedliście. Zapiekanka jest godna polecenia...
Odsłon: 3511
Kurczak faszerowany brokułem i serem to pyszne i efektowne danie, które łączy...
Odsłon: 897
Szaszłyki z kurczaka w boczku – pyszne i soczyste danie na każdą okazję Szuka...
Odsłon: 2592
Pomidory to prawdziwy skarb lata, pełne smaku i aromatu, który możemy zachowa...
Odsłon: 897
Idealna na kolację lub do pracy.
Odsłon: 220
Składniki
Do garnka wlewamy wodę, wrzucamy śliwki, cynamon i goździki. Wstawiamy garnek na ogień i doprowadzamy do wrzenia.
Zmniejszamy ogień, dodajemy do zupy sól i cukier. Gotujemy ją 10-15 minut. Kiedy śliwki się rozpadną przecieramy całą zupę przez sito do drugiego garnka, pozbywamy się również cynamonu i goździków. Przetartą zupę ponownie gotujemy. Kremówkę łączymy z mąką. Zaciągamy nią zupę, doprowadzamy do wrzenia. Odstawiamy do przestygnięcia.
Makaron kokardki gotujemy według opisu na opakowaniu. Letnią zupę i makaron wykładamy na talerze.
Zupa śliwkowa idealna na ostatnie gorące, sierpniowe dni gotowa!