Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gdy za oknem niezbyt ciepła wiosna, to chciałoby się mieć ją szybciej i w cieplejszym wydaniu… Jak ją przybliżyć kulinarnie? O tej porze roku mamy dostęp do przetworzonych warzyw. Ale dzięki temu możemy dokonać „słonecznego cudu” na talerzach! Patrząc na szare chmury za oknem, z których co rusz padał a to śnieg, a to drobny deszcz, wymyśliłem sobie złotą zupę krem, pieszczącą czule podniebienie kremową konsystencją! Na talerzu, po jej podaniu, dzięki konserwowej kukurydzy, żółtej paście curry i mleku kokosowemu uzyskałem słodkawo pikantny smak. I zapewniam, że naprawdę oprócz wartości kulinarnych, konsumpcja tej zupy nastraja optymistycznie nawet w ponure dni! Wszystkich zainteresowanych odsyłam do szczegółowego przepisu i samodzielnego wykonania słonecznej zupy! Smacznego! WJ
tym razem grillowany był kurczak, udko było pyszne, zdecydowanie lepsze niż t...
Odsłon: 70
Przepis dnia
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 2151
Zdrowe, smaczne, syte i szybkie śniadanie bez którego nie zaczyna się dnia. J...
Odsłon: 128
Polecam.
Odsłon: 407
tym razem grillowany był kurczak, udko było pyszne, zdecydowanie lepsze niż t...
Odsłon: 70
Przepis dnia
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 2151
Zdrowe, smaczne, syte i szybkie śniadanie bez którego nie zaczyna się dnia. J...
Odsłon: 128
Polecam.
Odsłon: 407
Składniki
Kukurydzę wraz z zalewą przelewamy do garnka, dodajemy pastę curry oraz wodę (około 1 litra). Gotujemy przez kilka minut. Zdejmujemy ze źródła ciepła, lekko studzimy i blendujemy. Tak powstałą pulpę przecieramy przez drobne sito. Ponownie przelewamy do garnka, dodajemy mleko kokosowe, opcjonalnie dolewamy wodę (wg upodobań co do gęstości). Zagotowujemy. Podajemy z ulubionym pieczywem i posiekaną natką pietruszki.