Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Takie zupy bardzo lubimy. Aksamitne, delikatne o wyrazistym smaku.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5292
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 844
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11719
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5059
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1313
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5292
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 844
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11719
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5059
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1313
Składniki
Bulion zagotowujemy, dodajemy pokrojoną na talarki marchewkę, gotujemy do miękkości. Osobno w osolonym wrzątku gotujemy makaron, odcedzamy. W garnku na maśle lekko rumienimy mąkę, dodajemy posiekaną cebulę, mielony kminek, goździki, pieprz i gałkę muszkatołową. Składniki zalewamy śmietaną i bulionem z marchewką, dokładnie mieszamy i zagotowujemy. Dodajemy makaron, do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy z posiekaną natką pietruszki.