Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Takie zupy bardzo lubimy. Aksamitne, delikatne o wyrazistym smaku.
Być może niektórzy z Was jeszcze pamiętają jak wyglądały i smakowały rogale j...
Odsłon: 6089
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 150
Być może niektórzy z Was jeszcze pamiętają jak wyglądały i smakowały rogale j...
Odsłon: 6089
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 150
Składniki
Bulion zagotowujemy, dodajemy pokrojoną na talarki marchewkę, gotujemy do miękkości. Osobno w osolonym wrzątku gotujemy makaron, odcedzamy. W garnku na maśle lekko rumienimy mąkę, dodajemy posiekaną cebulę, mielony kminek, goździki, pieprz i gałkę muszkatołową. Składniki zalewamy śmietaną i bulionem z marchewką, dokładnie mieszamy i zagotowujemy. Dodajemy makaron, do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy z posiekaną natką pietruszki.