Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gęsta i sycąca zupa.
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 16858
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 100
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 323
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 845
Karminadle to nic innego jak zwyczajowa nazwa kotletów mielonych kuchni śląsk...
Odsłon: 23951
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 16858
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 100
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 323
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 845
Karminadle to nic innego jak zwyczajowa nazwa kotletów mielonych kuchni śląsk...
Odsłon: 23951
Składniki
Do zupy najlepiej jest wykorzystać wodę z obgotowywania boczku lub innej wędzonki. Trzeba dodać soczewicę i warzywa i ziemniaki oraz przyprawy oprócz majeranku. Boczek pokrojony w słupki rumieni się w tłuszczu własnym na patelni. Pod koniec dodaje się do zupy boczek a po wyłączeniu ognia zupę doprawia się majerankiem. Smacznego :)