Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Oto włoska wariacja na temat zupy pomidorowej. Przepis pochodzi z 421, odcinka programu "Ewa Gotuje".
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 16864
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 102
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 323
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 847
Karminadle to nic innego jak zwyczajowa nazwa kotletów mielonych kuchni śląsk...
Odsłon: 23981
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 16864
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 102
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 323
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 847
Karminadle to nic innego jak zwyczajowa nazwa kotletów mielonych kuchni śląsk...
Odsłon: 23981
Składniki
Oliwę rozgrzać w garnku, wrzucić posiekane pory i cebulę. Zeszklić, od czasu do czasu mieszając. Pod koniec dodać drobno pokrojony czosnek.
Ziemniaki obrać i zetrzeć wprost do podsmażonych warzyw. Zalać wywarem. Przykryć i gotować przez 10 minut.
Dodać groszek i przecier pomidorowy. Wymieszać i pod przykryciem gotować przez kilka minut.
Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Zaciągnąć roztrzepanymi żółtkami. Nałożyć na talerz. Na wierzch zetrzeć trochę mozzarelli.