Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Oto włoska wariacja na temat zupy pomidorowej. Przepis pochodzi z 421, odcinka programu "Ewa Gotuje".
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 929
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 343
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 22316
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 929
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 343
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 22316
Składniki
Oliwę rozgrzać w garnku, wrzucić posiekane pory i cebulę. Zeszklić, od czasu do czasu mieszając. Pod koniec dodać drobno pokrojony czosnek.
Ziemniaki obrać i zetrzeć wprost do podsmażonych warzyw. Zalać wywarem. Przykryć i gotować przez 10 minut.
Dodać groszek i przecier pomidorowy. Wymieszać i pod przykryciem gotować przez kilka minut.
Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Zaciągnąć roztrzepanymi żółtkami. Nałożyć na talerz. Na wierzch zetrzeć trochę mozzarelli.