Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Oto włoska wariacja na temat zupy pomidorowej. Przepis pochodzi z 421, odcinka programu "Ewa Gotuje".
Przez te upały zachciało mnie się sernika takiego całkiem na zimno. Z truskaw...
Odsłon: 122
Pierogi z wiśniami to u nas obowiązkowe danie w lecie. Już niebawem zaczyna s...
Odsłon: 290
Keczup z cukinii to o wiele zdrowsza i pyszniejsza alternatywa dla sklepowyc...
Odsłon: 44821
Przez te upały zachciało mnie się sernika takiego całkiem na zimno. Z truskaw...
Odsłon: 122
Pierogi z wiśniami to u nas obowiązkowe danie w lecie. Już niebawem zaczyna s...
Odsłon: 290
Keczup z cukinii to o wiele zdrowsza i pyszniejsza alternatywa dla sklepowyc...
Odsłon: 44821
Składniki
Oliwę rozgrzać w garnku, wrzucić posiekane pory i cebulę. Zeszklić, od czasu do czasu mieszając. Pod koniec dodać drobno pokrojony czosnek.
Ziemniaki obrać i zetrzeć wprost do podsmażonych warzyw. Zalać wywarem. Przykryć i gotować przez 10 minut.
Dodać groszek i przecier pomidorowy. Wymieszać i pod przykryciem gotować przez kilka minut.
Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Zaciągnąć roztrzepanymi żółtkami. Nałożyć na talerz. Na wierzch zetrzeć trochę mozzarelli.