Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa staropolska

Zupa staropolska

Autor:

Przepisów i artykułów: 2439 Ocena: 16327

Dodano:

Odsłon: 1352

Rozgrzewająca zupa na chłodne dni.

Składniki

3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Zupa staropolska

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Zagotować wodę z solą, wsypać pęczak i gotować powoli przez pół godziny. Następnie dodać pokrojoną marchewkę, pietruszkę, ziemniaki i zmieloną kiełbasę. Gotować do miękkości, przyprawić pieprzem i posypać natką pietruszki. Podawać z pieczywem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń