Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rozgrzewająca zupa wieczorowa
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1768
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 252
Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka z kilku składników, które zazwyczaj ma...
Odsłon: 21748
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1768
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 252
Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka z kilku składników, które zazwyczaj ma...
Odsłon: 21748
Składniki
Szynkę kroimy w kostkę, obtaczamy w mące i smażyć na rozgrzanej patelni. Doprawić.Potem przekładamy do garnka i gotujemy w wodzie z listkiem laurowym. Wody tylko tyle żeby przykrywała mięso.
Marchewkę kroimy w plastry i dodajemy do gotujacej się szynki. Wlewamy już 1 l przecieru. Następnie podsmażamy pokrojone pieczarki z cebulką i również dodajemy do gara.
Dodajemy resztę przecierów i koncentrat. Dodajemy pokrojoną paprykę i ogórki kiszone, doprawiamy wedle smaku (zalecam dać ostrej papryki ️) tej zupie pasuje trochę ostrości Gotujemy jeszcze z godzinkę na małym ogniu.