Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczna zupa ,która często gości na polskich stołach. Najlepiej smakuje ze świeżego szczawiu z dodatkiem gotowanych jajek i wiejską śmietaną.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 94337
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1892
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5710
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5695
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 94337
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1892
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5710
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5695
Składniki
Przebrany szczaw opłukałem ,posiekałem i dusiłem na maśle 8 min. Zalałem bulionem dodałem pokrojone w kostkę ziemniaki i marchew i gotowałem 25 min. Mąkę dokładnie wymieszałem z 4 łyżkami zimnej wody. Kiedy zniknęły grudki ,dodałem 4 łyżki zupy ,wymieszałem i wlałem do reszty zupy. Gotowałem 5 min i połączyłem ze śmietaną ,wcześniej rozbełtanej z paroma łyżkami zupy. Doprawiłem do smaku solą ,pieprzem oraz cukrem ,doprowadzić do wrzenia. Każdą porcję podałem z pokrojonym w ćwiartki jajkiem.