Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiam zupy, takie jak szczawiowa szczególnie. Dlaczego? Bo kwaśna, bo lekka, bo smaczna- po prostu idealna.
Świetna i zdrowa pasta do smarowania chleba. Pieczone warzywa i prażone pestk...
Odsłon: 58
Przepis na pyszne, pożywne i soczyste kotlety mielone z dodatkiem żółtej i cz...
Odsłon: 94
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 132
Dzisiaj przygotowałam do obiadu jako dodatek mizerię z ogórków z koperkiem. P...
Odsłon: 166
Krem przygotowany do ciasta kakaowo - kawowego. Krem bardzo smaczny , myślę ż...
Odsłon: 129
Świetna i zdrowa pasta do smarowania chleba. Pieczone warzywa i prażone pestk...
Odsłon: 58
Przepis na pyszne, pożywne i soczyste kotlety mielone z dodatkiem żółtej i cz...
Odsłon: 94
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 132
Dzisiaj przygotowałam do obiadu jako dodatek mizerię z ogórków z koperkiem. P...
Odsłon: 166
Krem przygotowany do ciasta kakaowo - kawowego. Krem bardzo smaczny , myślę ż...
Odsłon: 129
Składniki
Bulion zagotuj. Dodaj obraną marchew. Gotuj do miękkości. Wyjmij i pokrój w plasterki bądź w kostkę. Jajka ugotuj na twardo. Cebulę drobno posiekaj. Zeszklij na maśle. Do cebuli dodaj szczaw. Duś do czasu aż zmięknie. Zawartość patelni dodaj do bulionu. Dołóż pokrojone w kostkę ziemniaki. Gotuj przez 10 minut. Dodaj marchew. Zupę zabiel śmietaną. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Jajka obierz ze skorupek. Przekrój na pół. Na każdy talerz wyłóż po dwie połówki jajek. Zalej zupą.