Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiam zupy, takie jak szczawiowa szczególnie. Dlaczego? Bo kwaśna, bo lekka, bo smaczna- po prostu idealna.
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 174
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 869
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3995
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 20024
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 174
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 869
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3995
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 20024
Składniki
Bulion zagotuj. Dodaj obraną marchew. Gotuj do miękkości. Wyjmij i pokrój w plasterki bądź w kostkę. Jajka ugotuj na twardo. Cebulę drobno posiekaj. Zeszklij na maśle. Do cebuli dodaj szczaw. Duś do czasu aż zmięknie. Zawartość patelni dodaj do bulionu. Dołóż pokrojone w kostkę ziemniaki. Gotuj przez 10 minut. Dodaj marchew. Zupę zabiel śmietaną. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Jajka obierz ze skorupek. Przekrój na pół. Na każdy talerz wyłóż po dwie połówki jajek. Zalej zupą.