Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiam zupy, takie jak szczawiowa szczególnie. Dlaczego? Bo kwaśna, bo lekka, bo smaczna- po prostu idealna.
Wątróbkę drobiową najczęściej smażymy z cebulką. Czasami dodajemy do niej jab...
Odsłon: 249
Może być na śniadanie, na kolację. Można zabrać do pracy.
Odsłon: 535
Ciasteczka domowe najlepsze. Dostępne składniki i mały nakład pracy to plus....
Odsłon: 717
Polecam. Pożywna, smaczna.
Odsłon: 1140
Proste i szybkie danie wywodzące się z Pomorza. Pulki, czyli ziemniaki gotowa...
Odsłon: 226
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszną konserwę w słoikach ala mortadela...
Odsłon: 6107
Wątróbkę drobiową najczęściej smażymy z cebulką. Czasami dodajemy do niej jab...
Odsłon: 249
Może być na śniadanie, na kolację. Można zabrać do pracy.
Odsłon: 535
Ciasteczka domowe najlepsze. Dostępne składniki i mały nakład pracy to plus....
Odsłon: 717
Polecam. Pożywna, smaczna.
Odsłon: 1140
Proste i szybkie danie wywodzące się z Pomorza. Pulki, czyli ziemniaki gotowa...
Odsłon: 226
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszną konserwę w słoikach ala mortadela...
Odsłon: 6107
Składniki
Bulion zagotuj. Dodaj obraną marchew. Gotuj do miękkości. Wyjmij i pokrój w plasterki bądź w kostkę. Jajka ugotuj na twardo. Cebulę drobno posiekaj. Zeszklij na maśle. Do cebuli dodaj szczaw. Duś do czasu aż zmięknie. Zawartość patelni dodaj do bulionu. Dołóż pokrojone w kostkę ziemniaki. Gotuj przez 10 minut. Dodaj marchew. Zupę zabiel śmietaną. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Jajka obierz ze skorupek. Przekrój na pół. Na każdy talerz wyłóż po dwie połówki jajek. Zalej zupą.