Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniały deser składający się z połączenia czekolady, jajek, bitej śmietany...
Odsłon: 47
danie szybkie, proste i pyszne czyli takie jakie lubimy najbardziej
Odsłon: 77
Ciasto idealne na święta i karnawał. Zawiera w sobie najsmaczniejsze tradycyj...
Odsłon: 2608
Wspaniały deser składający się z połączenia czekolady, jajek, bitej śmietany...
Odsłon: 47
danie szybkie, proste i pyszne czyli takie jakie lubimy najbardziej
Odsłon: 77
Ciasto idealne na święta i karnawał. Zawiera w sobie najsmaczniejsze tradycyj...
Odsłon: 2608
Składniki
Szczaw dokładnie umyć, osuszyć, pokroić w paski.
Marchewkę i pietruszkę pokroić w plasterki lub zetrzeć na tarce o dużych oczkach. W garnku rozgrzać łyżkę masła, wrzucić rozdrobnione warzywa i dusić 4-5 minut. Zalać bulionem, gotować do miękkości.
Gdy warzywa są miękkie dodać szczaw, gotować kolejne 2-3 minuty. Zupę zabielić śmietaną, doprawić do smaku solą i pieprzem. Podawać z cząstkami jajek ugotowanych na twardo lub tłuczonymi ziemniakami okraszonymi skwarkami.