Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
No i kolejny gadżet do domu zakupiony. Nie dałem się ponieść modzie, nagłemu...
Odsłon: 57
Nie ma lepszych wyrobów od domowych. Czy salceson, pasztetowa, mielonka, zaws...
Odsłon: 242
Przepis dnia
Wątróbkę drobiową najczęściej smażymy z cebulką. Czasami dodajemy do niej jab...
Odsłon: 7372
No i kolejny gadżet do domu zakupiony. Nie dałem się ponieść modzie, nagłemu...
Odsłon: 57
Nie ma lepszych wyrobów od domowych. Czy salceson, pasztetowa, mielonka, zaws...
Odsłon: 242
Przepis dnia
Wątróbkę drobiową najczęściej smażymy z cebulką. Czasami dodajemy do niej jab...
Odsłon: 7372
Składniki
Szczaw dokładnie umyć, osuszyć, pokroić w paski.
Marchewkę i pietruszkę pokroić w plasterki lub zetrzeć na tarce o dużych oczkach. W garnku rozgrzać łyżkę masła, wrzucić rozdrobnione warzywa i dusić 4-5 minut. Zalać bulionem, gotować do miękkości.
Gdy warzywa są miękkie dodać szczaw, gotować kolejne 2-3 minuty. Zupę zabielić śmietaną, doprawić do smaku solą i pieprzem. Podawać z cząstkami jajek ugotowanych na twardo lub tłuczonymi ziemniakami okraszonymi skwarkami.