Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam np na drugie śniadanie.
Odsłon: 437
Żeberka po amerykańsku to kulinarny klasyk, który zachwyca swoją soczystością...
Odsłon: 1008
Szybkie i sycące danie na obiad lub ciepłą kolację.
Odsłon: 103
Polecam np na drugie śniadanie.
Odsłon: 437
Żeberka po amerykańsku to kulinarny klasyk, który zachwyca swoją soczystością...
Odsłon: 1008
Szybkie i sycące danie na obiad lub ciepłą kolację.
Odsłon: 103
Składniki
Szczaw dokładnie umyć, osuszyć, pokroić w paski.
Marchewkę i pietruszkę pokroić w plasterki lub zetrzeć na tarce o dużych oczkach. W garnku rozgrzać łyżkę masła, wrzucić rozdrobnione warzywa i dusić 4-5 minut. Zalać bulionem, gotować do miękkości.
Gdy warzywa są miękkie dodać szczaw, gotować kolejne 2-3 minuty. Zupę zabielić śmietaną, doprawić do smaku solą i pieprzem. Podawać z cząstkami jajek ugotowanych na twardo lub tłuczonymi ziemniakami okraszonymi skwarkami.