Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo prosty pomysł na kolację, gdzie główną rolę gra marchewka. Zapiekana p...
Odsłon: 111
Doskonałe na rodzinny obiad.
Odsłon: 6887
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 272
Zaskakujące połączenie słodyczy i wytrawności. Ziemniaki w syropie sezamowym...
Odsłon: 208
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 490
Bardzo prosty pomysł na kolację, gdzie główną rolę gra marchewka. Zapiekana p...
Odsłon: 111
Doskonałe na rodzinny obiad.
Odsłon: 6887
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 272
Zaskakujące połączenie słodyczy i wytrawności. Ziemniaki w syropie sezamowym...
Odsłon: 208
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 490
Składniki
Szczaw dokładnie umyć, osuszyć, pokroić w paski.
Marchewkę i pietruszkę pokroić w plasterki lub zetrzeć na tarce o dużych oczkach. W garnku rozgrzać łyżkę masła, wrzucić rozdrobnione warzywa i dusić 4-5 minut. Zalać bulionem, gotować do miękkości.
Gdy warzywa są miękkie dodać szczaw, gotować kolejne 2-3 minuty. Zupę zabielić śmietaną, doprawić do smaku solą i pieprzem. Podawać z cząstkami jajek ugotowanych na twardo lub tłuczonymi ziemniakami okraszonymi skwarkami.