Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5460
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 970
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11907
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5103
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1391
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5460
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 970
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11907
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5103
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1391
Składniki
Szczaw dokładnie umyć, osuszyć, pokroić w paski.
Marchewkę i pietruszkę pokroić w plasterki lub zetrzeć na tarce o dużych oczkach. W garnku rozgrzać łyżkę masła, wrzucić rozdrobnione warzywa i dusić 4-5 minut. Zalać bulionem, gotować do miękkości.
Gdy warzywa są miękkie dodać szczaw, gotować kolejne 2-3 minuty. Zupę zabielić śmietaną, doprawić do smaku solą i pieprzem. Podawać z cząstkami jajek ugotowanych na twardo lub tłuczonymi ziemniakami okraszonymi skwarkami.