Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjna zupka szczawiowa o wyjątkowym smaku:)
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414252
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2266
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414252
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2266
Składniki
Wstawić szczaw dodać wodę i przyprawy. W tym samym czasie gotujemy jajka na twardo, obieramy i siekamy w małą kosteczkę. Pokrojone jajka dodajemy do zupy, po zagotowaniu zaprawiamy (mąka+mleko). Po ostygnięciu zupki dodajemy śmietanę.
Ziemniaki w mundurkach gotujemy w osolonej wodzie. Po ostygnięciu obieramy i kroimy w grube plastry. Kiełbaskę lub boczek podsmażamy na odrobinie oleju, gdy kiełbaska będzie dość chrupiąca dodajemy cebulkę pokrojoną w kostkę i smażyć do momentu złotego odcienia. Następnie ziemniaki w plastrach podsmażamy na złoty kolor na innej patelni. Gdy ziemniaki się zrumienią dodajemy kiełbaskę z cebulką można doprawić szczyptą soli, wszytko wymieszać i zupka gotowa.
Smacznego:)