Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjna zupka szczawiowa o wyjątkowym smaku:)
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5288
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 840
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11715
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5057
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1309
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5288
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 840
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11715
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5057
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1309
Składniki
Wstawić szczaw dodać wodę i przyprawy. W tym samym czasie gotujemy jajka na twardo, obieramy i siekamy w małą kosteczkę. Pokrojone jajka dodajemy do zupy, po zagotowaniu zaprawiamy (mąka+mleko). Po ostygnięciu zupki dodajemy śmietanę.
Ziemniaki w mundurkach gotujemy w osolonej wodzie. Po ostygnięciu obieramy i kroimy w grube plastry. Kiełbaskę lub boczek podsmażamy na odrobinie oleju, gdy kiełbaska będzie dość chrupiąca dodajemy cebulkę pokrojoną w kostkę i smażyć do momentu złotego odcienia. Następnie ziemniaki w plastrach podsmażamy na złoty kolor na innej patelni. Gdy ziemniaki się zrumienią dodajemy kiełbaskę z cebulką można doprawić szczyptą soli, wszytko wymieszać i zupka gotowa.
Smacznego:)