Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 10524
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1169
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11589
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 596
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 10524
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1169
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11589
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 596
Składniki
Warzywa umyć, obrać, wrzucić do garnka , włożyć skrzydełko, zalać 1 litrem wody, dodać liść laurowy, ziele angielskie, rozmaryn, doprawić solą, gotować 30 minut.
Z wywaru wyjąć skrzydełko, obrać mięso i wrzucić jeszcze raz. Usunąć ziele angielskie i liść laurowy.
Szczaw zblendować, dodać do wywaru i gotować 5 minut, doprawić pieprzem i oregano. Całość zblendować jeszcze raz, chwilę pogotować.
Jajka ugotować na twardo, obrać pokroić w ćwiartki.
Do talerza wlać zupę dodać jajko, jak kto lubi można dodać świeże listki bazylii lub kostkę smażonego dowolnego mięsa.