Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa szczawiowa - krem

Zupa szczawiowa - krem

Autor:

Przepisów i artykułów: 196 Ocena: 896

Dodano:

Odsłon: 80

Apetyczna wiosenna zupa.

Składniki

  • Szczaw - 100 g
  • Marchewka - 1 szt.
  • Pietruszka 1 szt.
  • Por 1/4 szt.
  • Seler - 1/4 szt.
  • Skrzydełko kurczaka - 1 szt.
  • Ziemniaki 2 szt.
  • Liść laurowy - 1 szt.
  • Ziele angielskie - 2 ziarenka
  • Rozmaryn - 1/2 łyżeczki
  • Oregano - 1/2 łyżeczki
  • Jajka kurze - 3 szt.
  • Sól, pieprz czarny mielony
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Zupa szczawiowa - krem

Przygotowanie

  1. Warzywa umyć, obrać, wrzucić do garnka , włożyć skrzydełko, zalać 1 litrem wody, dodać liść laurowy, ziele angielskie, rozmaryn, doprawić solą, gotować 30 minut.

  2. Z wywaru wyjąć skrzydełko, obrać mięso i wrzucić jeszcze raz. Usunąć ziele angielskie i liść laurowy.

  3. Szczaw zblendować, dodać do wywaru i gotować 5 minut, doprawić pieprzem i oregano. Całość zblendować jeszcze raz, chwilę pogotować.

  4. Jajka ugotować na twardo, obrać pokroić w ćwiartki.

  5. Do talerza wlać zupę dodać jajko, jak kto lubi można dodać świeże listki bazylii lub kostkę smażonego dowolnego mięsa.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń