Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wiosenna zupa szczawiowa z jajkiem według przepisu znanej restauratorki - Magdy Gessler. Przepis został zaprezentowany w jednym z odcinków Kuchennych Rewolucji.
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 112910
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 217
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 489
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 448
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 819
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 112910
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 217
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 489
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 448
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 819
Składniki
Szczaw dokładnie płuczemy pod bieżącą wodą, osuszamy ręcznikiem papierowym i szatkujemy. Na patelni rozgrzewamy masło, dodajemy szczaw oraz czosnek przeciśnięty przez praskę. Całość dusimy przez kilka minut pod przykryciem.
Do garnka wlewamy bulion, gotujemy, dodajemy podduszony szczaw z czosnkiem. Zupę gotujemy przez kilka minut, następnie blendujemy ją na gładki krem.
W miseczce łączymy żółtka ze śmietaną. Następnie przelewamy je wolnym strumieniem do garnka. Zupę mieszamy, na koniec doprawiamy solą, pieprzem oraz cukrem.
Jajka gotujemy na twardo. Zupę szczawiową serwujemy z jajkiem pokrojonym w ćwiartki.