Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wiosenna zupa szczawiowa z jajkiem według przepisu znanej restauratorki - Magdy Gessler. Przepis został zaprezentowany w jednym z odcinków Kuchennych Rewolucji.
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 36
Pomysł w tym dniu zaczerpnąłem ze stron Smakera i potwierdzam, że danie jest...
Odsłon: 652
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 10858
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2324
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 36
Pomysł w tym dniu zaczerpnąłem ze stron Smakera i potwierdzam, że danie jest...
Odsłon: 652
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 10858
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2324
Składniki
Szczaw dokładnie płuczemy pod bieżącą wodą, osuszamy ręcznikiem papierowym i szatkujemy. Na patelni rozgrzewamy masło, dodajemy szczaw oraz czosnek przeciśnięty przez praskę. Całość dusimy przez kilka minut pod przykryciem.
Do garnka wlewamy bulion, gotujemy, dodajemy podduszony szczaw z czosnkiem. Zupę gotujemy przez kilka minut, następnie blendujemy ją na gładki krem.
W miseczce łączymy żółtka ze śmietaną. Następnie przelewamy je wolnym strumieniem do garnka. Zupę mieszamy, na koniec doprawiamy solą, pieprzem oraz cukrem.
Jajka gotujemy na twardo. Zupę szczawiową serwujemy z jajkiem pokrojonym w ćwiartki.