Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon na szczaw zaczyna się w maju, tak więc już teraz możecie przygotować znakomitą, pełną smaku zupę szczawiową.
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3819
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414634
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2359
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3819
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414634
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2359
Składniki
Do garnka wlej wodę, włóż skrzydełka i dodaj szczyptę soli. Zagotuj, a następnie zmniejsz ogień i trzymaj na palniku przez około pół godziny. W trakcie gotowania pojawią się "szumowiny" (piana), którą zdejmij łyżką cedzakową.
Warzywa obierz i pokrój w kostkę.
Gdy skrzydełka będą miękkie wyjmij je z wody, odłóż na bok do przestygnięcia, a następnie oddziel mięso od kości. Do garnka wrzuć marchewkę, pietruszkę i seler. Po około 7 minutach dodaj ziemniaki, ziele angielskie i liście laurowe.
Szczaw umyj i posiekaj, wrzuć do garnka jeśli warzywa po sprawdzeniu będą miękkie. Całość gotuj jeszcze przez 5 minut. Pod sam koniec przypraw do smaku i dodaj mięso z obranych skrzydełek.
Zupę przelej do miski i podawaj z ugotowanym jajkiem.