Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon na szczaw zaczyna się w maju, tak więc już teraz możecie przygotować znakomitą, pełną smaku zupę szczawiową.
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 829
Bogata kompozycja mieszanki przypraw zapewni wspaniały smak grillowanych mies...
Odsłon: 134
Dzień dobry moi mili właśnie zaczyna się sezon rabarbarowy i właśnie dlatego...
Odsłon: 90
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 829
Bogata kompozycja mieszanki przypraw zapewni wspaniały smak grillowanych mies...
Odsłon: 134
Dzień dobry moi mili właśnie zaczyna się sezon rabarbarowy i właśnie dlatego...
Odsłon: 90
Składniki
Do garnka wlej wodę, włóż skrzydełka i dodaj szczyptę soli. Zagotuj, a następnie zmniejsz ogień i trzymaj na palniku przez około pół godziny. W trakcie gotowania pojawią się "szumowiny" (piana), którą zdejmij łyżką cedzakową.
Warzywa obierz i pokrój w kostkę.
Gdy skrzydełka będą miękkie wyjmij je z wody, odłóż na bok do przestygnięcia, a następnie oddziel mięso od kości. Do garnka wrzuć marchewkę, pietruszkę i seler. Po około 7 minutach dodaj ziemniaki, ziele angielskie i liście laurowe.
Szczaw umyj i posiekaj, wrzuć do garnka jeśli warzywa po sprawdzeniu będą miękkie. Całość gotuj jeszcze przez 5 minut. Pod sam koniec przypraw do smaku i dodaj mięso z obranych skrzydełek.
Zupę przelej do miski i podawaj z ugotowanym jajkiem.