Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon na szczaw zaczyna się w maju, tak więc już teraz możecie przygotować znakomitą, pełną smaku zupę szczawiową.
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 992
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4615
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1258
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 992
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4615
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1258
Składniki
Do garnka wlej wodę, włóż skrzydełka i dodaj szczyptę soli. Zagotuj, a następnie zmniejsz ogień i trzymaj na palniku przez około pół godziny. W trakcie gotowania pojawią się "szumowiny" (piana), którą zdejmij łyżką cedzakową.
Warzywa obierz i pokrój w kostkę.
Gdy skrzydełka będą miękkie wyjmij je z wody, odłóż na bok do przestygnięcia, a następnie oddziel mięso od kości. Do garnka wrzuć marchewkę, pietruszkę i seler. Po około 7 minutach dodaj ziemniaki, ziele angielskie i liście laurowe.
Szczaw umyj i posiekaj, wrzuć do garnka jeśli warzywa po sprawdzeniu będą miękkie. Całość gotuj jeszcze przez 5 minut. Pod sam koniec przypraw do smaku i dodaj mięso z obranych skrzydełek.
Zupę przelej do miski i podawaj z ugotowanym jajkiem.