Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
bardzo lubię kwaśną zupę szczawiową z kaszą, zachęcam do spróbowania
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 52
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4618
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 52
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4618
Składniki
1. mięso lub kości wypłukać, zalać zimną wodą (ok 2 l), posolić, gotować na małym ogniu, w trakcie gotowania dodać pokrojone w słupki marchew i selera oraz pokrojonego pora, 2. gdy mięso będzie miękkie, dodać szczaw, chwilę gotować, do śmietany wlać kilka łyżek gorącego płynu i dodać do zupy, dodać natkę pietruszki, doprawi solą i pieprzem, 3. mięso rozdrobnić, rozłożyć na talerze, dodać kaszę, zalać zupą, smacznego