Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Postanowiliśmy wrócić do korzeni i zrobić uwielbianą przez nas szczawiówkę. Mega pyszna, dokładnie taka jak za dawnych, dziecięcych lat.
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1603
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 588
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1603
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 588
Składniki
Włoszczyznę gotujemy w osolonej wodzie (1,2 l). Szczaw płuczemy, siekamy i razem z pokrojoną w kostkę cebulą dusimy na maśle. Kiedy warzywa będą miękkie, przecedzamy wywar, dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaki i gotujemy do ich miękkości. Do zupy wkładamy pokrojoną na plasterki marchewkę (z ugotowanej włoszczyzny). Następnie dodajemy duszony szczaw, kaszkę i gotujemy kilka minut. Całość zabielamy śmietaną, do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy z ugotowanymi na twardo jajkami.