Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Postanowiliśmy wrócić do korzeni i zrobić uwielbianą przez nas szczawiówkę. Mega pyszna, dokładnie taka jak za dawnych, dziecięcych lat.
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 106
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4218
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11539
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6597
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5517
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13658
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 106
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4218
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11539
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6597
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5517
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13658
Składniki
Włoszczyznę gotujemy w osolonej wodzie (1,2 l). Szczaw płuczemy, siekamy i razem z pokrojoną w kostkę cebulą dusimy na maśle. Kiedy warzywa będą miękkie, przecedzamy wywar, dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaki i gotujemy do ich miękkości. Do zupy wkładamy pokrojoną na plasterki marchewkę (z ugotowanej włoszczyzny). Następnie dodajemy duszony szczaw, kaszkę i gotujemy kilka minut. Całość zabielamy śmietaną, do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy z ugotowanymi na twardo jajkami.