Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna domowa zupa szczawiowa z pulpetami zapraszam po przepis
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 630
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1384
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25743
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 630
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1384
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25743
Składniki
Jajka gotuje 10 minut w lekko osolonej wodzie studzę w zimnej wodzie . Mięso mielone daje do miski dodaje make ziemniaczaną ,bulkę tartą starty czosnek ,przyprawę do mięsa ,sól i pieprz po szczypcie i ostra paprykę . Mięso dokładnie łącze z podanymi składnikami i kulam malutkie pulpeciki.
Ziemniaki obieram kroje w kostkę gdy mam świeżą jarzynkę tez warzywa obieram kroje w kostkę i daje z ziemniakami do garnka zalewam woda dodaje kostkę rosołową ,jak płyn w garnku zacznie sie gotować wrzucam pulpety i gotuje do miękkości warzyw i mięsa.
Do miski daje śmietanę ,łyżkę mąki i wsypuję barszcz z torebki i do tego wlewam 2 chochle płynu z zupy mieszam dokładnie by nie było grudek .Do ugotowanych warzyw z pulpetami daje szczaw ja daje jarzynkę ze słoika razem ze szczawiem chwile gotuje i wlewam wlewam zahartowaną wcześniej płynem z zupy śmietanę mieszam gotuje chwile dodaje kucharek ,majeranek i kminek lub własne ulubione przyprawy .
Zupę nalewam do talerza i wkrawam jajko podzielone na 4 części i życzę smacznego .Po dokładne wykonanie zapraszam na film