Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa szczawiowa (ze sloiczka)

Zupa szczawiowa (ze sloiczka)

Autor:

Przepisów i artykułów: 176 Ocena: 3088

Dodano:

Odsłon: 1120

Bardzo to lubie, wiec raz na jakis czas robie z wykorzystaniem gotowego przecieru ze sloiczka. Bardzo prosty przepis i expressowy, przepis tak prosty, jak wlasnie ta zupa powinna byc prosta. Jest ona najbardziej wyrafinowana przez swoją prostotę i za dużo przypraw zabija jej naturalny smak. Tak wiec do dziela.

Składniki

  • Sloiczek przecieru szczawiowego 250 ml
  • kosc od schabu
  • 1 lyzka lubczyku suszonego
  • pieprz, przyprawa warzywna
  • smietanka slodka kremowka 150 ml
  • jajka na twardo (po dwa na osobe)
  • ziemniaczki puree
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Kostke dokladnie myjemy i gotujemy w 2 litrach wody. Na gotujacy sie wywar szczaw koniecznie przecieramy przez sito, tak aby podczas jedzenia nie przeszkadzaly nam zdrewniale wlokna, ktorych szczaw ma cale mnostwo. Dodajemy lubczyk, pieprz, przyprawe warzywna.
    Po okolo 20 minutach zdejmujemy z plyty grzewczej i zabielamy slodka smietanka.

    I Gotowe!! Naprawde wysmienite w smaku i nie potrzeba tutaj juz nic wiecej.

    Zupe podajemy koniecznie z jajkami na twardo.
    Bedzie smakowala wybornie z dodatkiem ziemniaczkow puree,
    ale jest tez bardzo dobra z ryzem na sypko.

    Na talerzu mozna dodatkowo doprawic odrobina Maggi.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

konhambos 01 września 2018 lubie od dziecka wlasnie w takiej postaci...

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

fafiatko 28 sierpnia 2018 Jedna z lepszych zup! A przecierana i z pure musi byc bardzo delikatna!

2 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń