Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna i bardzo zdrowa zupa ze szczawiem, kiszonymi ogórkami i kaszą jęczmienną.
Szczaw obieramy (odcinamy ogonki, jeśli jest twardy, możemy wyciągnąć główny nerw), kroimy w paseczki. Ogórki kiszone ścieramy na grubych oczkach.
Kaszę płuczemy lub przelewamy na sicie. Wrzucamy ją do gotującego się bulionu, razem z pokrojoną marchewką i selerem.
Gotujemy na małym ogniu do miękkości - ok 15 minut. Teraz dodajemy groszek, szczaw i ogórki, dolewamy też zalewę spod ogórków. Zupę gotujemy jeszcze 5 minut. Jeśli jest mało kwaśna można dodać jeszcze trochę zalewy. Na końcu zabielamy jogurtem lub śmietaną.
Składniki
Szczaw obieramy (odcinamy ogonki, jeśli jest twardy, możemy wyciągnąć główny nerw), kroimy w paseczki. Ogórki kiszone ścieramy na grubych oczkach. Kaszę płuczemy lub przelewamy na sicie. Wrzucamy ją do gotującego się bulionu, razem z pokrojoną marchewką i selerem. Gotujemy na małym ogniu do miękkości - ok 15 minut. Teraz dodajemy groszek, szczaw i ogórki, dolewamy też zalewę spod ogórków. Zupę gotujemy jeszcze 5 minut. Jeśli jest mało kwaśna można dodać jeszcze trochę zalewy. Na końcu zabielamy jogurtem lub śmietaną.
Przepisy Zupy
Zupy
Szybka zupa fasolowa
Zupy
Zupa krem z cukinii
Zupy
Zupa z botwinki
Zupy
Wiosenna zupa z kalarepy
Szybka zupa fasolowa
Szybka zupa fasolowa czyli świetna propozycja dla zabieganych kobiet, przygot...
Odsłon: 27
Zupa krem z cukinii
Cukinia to jedno z moich ulubionych warzyw, dlatego postanowiłam przygotować...
Odsłon: 45