Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna i bardzo zdrowa zupa ze szczawiem, kiszonymi ogórkami i kaszą jęczmienną.
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 75
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4668
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 75
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4668
Składniki
Szczaw obieramy (odcinamy ogonki, jeśli jest twardy, możemy wyciągnąć główny nerw), kroimy w paseczki. Ogórki kiszone ścieramy na grubych oczkach. Kaszę płuczemy lub przelewamy na sicie. Wrzucamy ją do gotującego się bulionu, razem z pokrojoną marchewką i selerem. Gotujemy na małym ogniu do miękkości - ok 15 minut. Teraz dodajemy groszek, szczaw i ogórki, dolewamy też zalewę spod ogórków. Zupę gotujemy jeszcze 5 minut. Jeśli jest mało kwaśna można dodać jeszcze trochę zalewy. Na końcu zabielamy jogurtem lub śmietaną.