Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna i bardzo zdrowa zupa ze szczawiem, kiszonymi ogórkami i kaszą jęczmienną.
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 828
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22876
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15290
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 828
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22876
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15290
Składniki
Szczaw obieramy (odcinamy ogonki, jeśli jest twardy, możemy wyciągnąć główny nerw), kroimy w paseczki. Ogórki kiszone ścieramy na grubych oczkach. Kaszę płuczemy lub przelewamy na sicie. Wrzucamy ją do gotującego się bulionu, razem z pokrojoną marchewką i selerem. Gotujemy na małym ogniu do miękkości - ok 15 minut. Teraz dodajemy groszek, szczaw i ogórki, dolewamy też zalewę spod ogórków. Zupę gotujemy jeszcze 5 minut. Jeśli jest mało kwaśna można dodać jeszcze trochę zalewy. Na końcu zabielamy jogurtem lub śmietaną.