Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis znaleziony w książce sprzed 1937 roku. Postanowiliśmy wypróbować...dla nas bomba.
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2578
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 1108
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 233
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2578
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 1108
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 233
Składniki
Z włoszczyzny ,cebuli i kości gotujemy bulion (w około 1,2 l wody). Osobno gotujemy szparagi w wodzie z cukrem. Gdy szparagi będą już miękkie ,odcinamy główki ,wkładamy je do wazy a resztę szparagów miksujemy i przecieramy przez sito. Bulion mięsno warzywny przelewamy przez sito ,dodajemy do przetartych szparagów. Z masła i mąki przygotowujemy zasmażkę ,rozprowadzamy zupą i dodajemy do całości ,podgrzewamy i cały czas mieszamy. Śmietanę rozrabiamy z żółtkami ,dodajemy do zupy ,cały czas mieszamy. Zupę do smaku doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Do zupy podajemy grzanki z serem żółtym.