Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis znaleziony w książce sprzed 1937 roku. Postanowiliśmy wypróbować...dla nas bomba.
Polecam.
Odsłon: 247
Polecam. Każdy pomysł dobry na wykorzystanie tego co zostaje w lodówce.
Odsłon: 348
Leniwe kluski to kluski uwielbiane przez moją rodzinkę. Przepis na te kluski...
Odsłon: 727
Polecam.
Odsłon: 247
Polecam. Każdy pomysł dobry na wykorzystanie tego co zostaje w lodówce.
Odsłon: 348
Leniwe kluski to kluski uwielbiane przez moją rodzinkę. Przepis na te kluski...
Odsłon: 727
Składniki
Z włoszczyzny ,cebuli i kości gotujemy bulion (w około 1,2 l wody). Osobno gotujemy szparagi w wodzie z cukrem. Gdy szparagi będą już miękkie ,odcinamy główki ,wkładamy je do wazy a resztę szparagów miksujemy i przecieramy przez sito. Bulion mięsno warzywny przelewamy przez sito ,dodajemy do przetartych szparagów. Z masła i mąki przygotowujemy zasmażkę ,rozprowadzamy zupą i dodajemy do całości ,podgrzewamy i cały czas mieszamy. Śmietanę rozrabiamy z żółtkami ,dodajemy do zupy ,cały czas mieszamy. Zupę do smaku doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Do zupy podajemy grzanki z serem żółtym.