Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna, sycąca i zdrowa zupka do zrobienia w kilka chwil.
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 12940
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8047
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 315
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 107
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2185
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 727
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 12940
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8047
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 315
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 107
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2185
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 727
Składniki
Szparagi myjemy i odcinamy zgrubiałe końcówki. Jajka gotujemy na twardo. Ziemniaki obieramy i kroimy w kosteczkę. Koperek myjemy i szatkujemy. Szparagi kroimy na mniejsze części. Do gotującego się rosołu lub wywaru wrzucamy szparagi, groszek i ziemniaki. Gotujemy ok 10 min. Dorzucamy koperek i wyłączamy grzanie. Zupkę podajemy z pokrojonym jajkiem i kleksem śmietany lub jogurtu naturalnego. Smacznego!