Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa szparagowa

Zupa szparagowa

Autor:

Przepisów i artykułów: 198 Ocena: 3132

Dodano:

Odsłon: 1664

Pyszna, sycąca i zdrowa zupka do zrobienia w kilka chwil.

Składniki

  • szparagi ok 6-8 szt
  • Mrożony groszek
  • 1-2 ziemniaki
  • Koperek
  • Jajka uhotowane na twardo
  • Wywar warzywny lub rosół
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Szparagi myjemy i odcinamy zgrubiałe końcówki. Jajka gotujemy na twardo. Ziemniaki obieramy i kroimy w kosteczkę. Koperek myjemy i szatkujemy. Szparagi kroimy na mniejsze części. Do gotującego się rosołu lub wywaru wrzucamy szparagi, groszek i ziemniaki. Gotujemy ok 10 min. Dorzucamy koperek i wyłączamy grzanie. Zupkę podajemy z pokrojonym jajkiem i kleksem śmietany lub jogurtu naturalnego. Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń