Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa delikatna, można powiedzieć dietetyczna. Podana z razowym makaronem jest jednak dość sycąca.
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 944
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1979
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 456
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 944
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1979
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 456
Składniki
Cielęcinę zalać wodą, posolić, gotować do miękkości. W tym czasie na patelni zrumienić cebulę pokrojoną w kostkę. Ugotowane mięso wyjąć na talerz. Do wywaru spod cielęciny dodać marchew (plasterki), pietruszkę (kostka), gotować około 20 minut, dodać obrane szparagi, zieloną papryczkę, zrumienioną cebulkę. Całość gotować 10 minut, doprawić do smaku, podprawić śmietaną. Makaron razowy ugotować wg przepisu na opakowaniu. Odcedzić, przelać zimną wodą. Podawać zalany zupą szparagową.