Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa szparagowa na cielęcinie

Zupa szparagowa na cielęcinie

Autor:

Przepisów i artykułów: 791 Ocena: 49502

Dodano:

Odsłon: 940

Zupa delikatna, można powiedzieć dietetyczna. Podana z razowym makaronem jest jednak dość sycąca.

Składniki

  • szparagi zielone 1 pęczek
  • cielęcina z/k 30 dkg
  • marchew 2 szt, pietruszka 1 szt
  • sól, pieprz, cukier
  • śmietana 18% 1 łyżka
  • cebula 1 szt
  • zielona ostra papryczka 1/2 szt
  • makaron razowy penne 300g
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Zupa szparagowa na cielęcinie

Przygotowanie

  1. Cielęcinę zalać wodą, posolić, gotować do miękkości. W tym czasie na patelni zrumienić cebulę pokrojoną w kostkę. Ugotowane mięso wyjąć na talerz. Do wywaru spod cielęciny dodać marchew (plasterki), pietruszkę (kostka), gotować około 20 minut, dodać obrane szparagi, zieloną papryczkę, zrumienioną cebulkę. Całość gotować 10 minut, doprawić do smaku, podprawić śmietaną.

    Makaron razowy ugotować wg przepisu na opakowaniu. Odcedzić, przelać zimną wodą. Podawać zalany zupą szparagową.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń