Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa delikatna, można powiedzieć dietetyczna. Podana z razowym makaronem jest jednak dość sycąca.
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 1128
Kiedy przejedzą ci się świąteczne makowce i pierniki, pomyśl o lekkim cieście...
Odsłon: 1287
Puszysty sernik na spodzie Twix łączy w sobie kremową, delikatną konsystencję...
Odsłon: 524
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 1128
Kiedy przejedzą ci się świąteczne makowce i pierniki, pomyśl o lekkim cieście...
Odsłon: 1287
Puszysty sernik na spodzie Twix łączy w sobie kremową, delikatną konsystencję...
Odsłon: 524
Składniki
Cielęcinę zalać wodą, posolić, gotować do miękkości. W tym czasie na patelni zrumienić cebulę pokrojoną w kostkę. Ugotowane mięso wyjąć na talerz. Do wywaru spod cielęciny dodać marchew (plasterki), pietruszkę (kostka), gotować około 20 minut, dodać obrane szparagi, zieloną papryczkę, zrumienioną cebulkę. Całość gotować 10 minut, doprawić do smaku, podprawić śmietaną. Makaron razowy ugotować wg przepisu na opakowaniu. Odcedzić, przelać zimną wodą. Podawać zalany zupą szparagową.