Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 556
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 2747
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 752
Przepis na pyszne naleśniki pomarańczowe, które wypełnia serowe nadzienie z d...
Odsłon: 3935
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 556
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 2747
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 752
Przepis na pyszne naleśniki pomarańczowe, które wypełnia serowe nadzienie z d...
Odsłon: 3935
Składniki
masło rozpuścić na patelni,dodać do niego drobno pokrojony czosnek i chwilę smażyć,odstawić na bok.Udko,marchew,pietruszkę zalewamy wodą,doprawiamy i gotujemy rosołek.
Gdy mięso będzie miękkie wyjąć go z rosołu a do rosołu dodać szpinak,masło z czosnkiem i gotować do całkowitego rozmrożenia szpinaku,następnie dodać bazylię,jeszcze chwilkę gotować i zmiksować razem z warzywami
Do zupy można dodać śmietanę lub jogurt naturalny.Często podaję ją z makaronem,ryżem lub lanymi kluseczkami