Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szpinakowa zupa przygotowana na rosole z poprzedniego dnia. Dodatek ziemniaków zagęszcza ją, a por nadaje pikantnej nuty. Podana z jajkiem w koszulce smakuje wybornie. Przepis pochodzi z 483. odcinka programu Ewa Gotuje.
Świetna propozycja na śniadanie. Tosty z domowego chleba, do tego awokado, ja...
Odsłon: 18
Kasza manna ma swoich wielbicieli i przeciwników. Dla tych drugich jest zwykl...
Odsłon: 4136
Prosty, szybki obiad zrobiony w 30 minut. Danie smaczne na tyle, że gości w n...
Odsłon: 94
Świetna propozycja na śniadanie. Tosty z domowego chleba, do tego awokado, ja...
Odsłon: 18
Kasza manna ma swoich wielbicieli i przeciwników. Dla tych drugich jest zwykl...
Odsłon: 4136
Prosty, szybki obiad zrobiony w 30 minut. Danie smaczne na tyle, że gości w n...
Odsłon: 94
Składniki
W garnku rozgrzać masło. Wrzucić cebulę. Gdy stanie się szklista dodać pokrojone w kostkę ziemniaki. Po chwili smażenia dorzucić posiekanego w plastry pora. Wymieszać. Zalać ciepłym rosołem. Przykryć i gotować przez 15-20 minut.
Po tym czasie dodać szpinak. Wymieszać i podgrzewać jeszcze przez chwilę. Pod koniec przecisnąć czosnek i wszystko zmiksować na gładki krem. Zabielić zahartowaną śmietaną. Doprawić solą i pieprzem.
Podawać z jajkiem poszetowym. Można udekorować zieleniną.
Przepisy Zupy
Zupy
Zupa meksykańska
Zupy
Zupa krem wiosenne ostatki
Zupy
Angielska zupa pomidorowa z Chrzanem
Zupy
Kapuśniak na ogonach wieprzowych
Zupa meksykańska
Zupa meksykańska to bardzo szerokie pojęcie, pod którym kryje się najczęściej...
Odsłon: 2578
Zupa krem wiosenne ostatki
Zapewniam, idealny kremik na "pozbycie" się resztek warzyw. Nie przemawia prz...
Odsłon: 124