Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 160
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 210
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1293
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 514
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 160
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 210
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1293
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 514
Składniki
Cebulę obrać, pokroić w piórka. Boczniaki pokroić w paski. Usmażyć razem w garnku na rozgrzanym oleju kokosowym.
Do garnka wlać wodę, dodać pastę tom yum, liście limonki kafir i nacięty wzdłuż pęd trawy cytrynowej. Gotować około 5 minut.
Pomidor sparzyć, obrać ze skórki, pokroić na kawałki. Do zupy dodać krewetki i pokrojony pomidor, gotować jeszcze 2 minuty. Zupę doprawić do smaku cukrem, sosem rybnym i sokiem z limonki.
Ugotować makaron ryżowy, wyłożyć do talerzy, zalać zupą, posypać posiekaną kolendrą.