Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 15770
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy wspaniałą i szybką zakąskę świąteczną. Z...
Odsłon: 1497
Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 15770
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy wspaniałą i szybką zakąskę świąteczną. Z...
Odsłon: 1497
Składniki
Cebulę obrać, pokroić w piórka. Boczniaki pokroić w paski. Usmażyć razem w garnku na rozgrzanym oleju kokosowym.
Do garnka wlać wodę, dodać pastę tom yum, liście limonki kafir i nacięty wzdłuż pęd trawy cytrynowej. Gotować około 5 minut.
Pomidor sparzyć, obrać ze skórki, pokroić na kawałki. Do zupy dodać krewetki i pokrojony pomidor, gotować jeszcze 2 minuty. Zupę doprawić do smaku cukrem, sosem rybnym i sokiem z limonki.
Ugotować makaron ryżowy, wyłożyć do talerzy, zalać zupą, posypać posiekaną kolendrą.