Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 93
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 140
Przepis dnia
Spaghetti lubi chyba każdy., To jest dodatkowo urozmaicone dodatkiem oliwek...
Odsłon: 4201
Aksamitna, jedwabista. My mówimy ... łysa. Kawałek posmarowany konfiturą wi...
Odsłon: 8669
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 93
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 140
Przepis dnia
Spaghetti lubi chyba każdy., To jest dodatkowo urozmaicone dodatkiem oliwek...
Odsłon: 4201
Aksamitna, jedwabista. My mówimy ... łysa. Kawałek posmarowany konfiturą wi...
Odsłon: 8669
Składniki
Cebulę obrać, pokroić w piórka. Boczniaki pokroić w paski. Usmażyć razem w garnku na rozgrzanym oleju kokosowym.
Do garnka wlać wodę, dodać pastę tom yum, liście limonki kafir i nacięty wzdłuż pęd trawy cytrynowej. Gotować około 5 minut.
Pomidor sparzyć, obrać ze skórki, pokroić na kawałki. Do zupy dodać krewetki i pokrojony pomidor, gotować jeszcze 2 minuty. Zupę doprawić do smaku cukrem, sosem rybnym i sokiem z limonki.
Ugotować makaron ryżowy, wyłożyć do talerzy, zalać zupą, posypać posiekaną kolendrą.