Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Typowa zupa owocowa, ale tym razem podana z japońskim makaronem udon. Sprawdza się.
Sos jest bardzo dobry. Zrobiony do słoiczków ułatwia życie zapracowanym. Jes...
Odsłon: 6895
Domowy ocet jabłkowy jest bardzo przydatny w kuchni i bardzo zdrowy.
Odsłon: 8591
To prosty przepis, który z łatwością przygotujesz nawet po pracy. Twoja frytk...
Odsłon: 216
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 1224
Sos jest bardzo dobry. Zrobiony do słoiczków ułatwia życie zapracowanym. Jes...
Odsłon: 6895
Domowy ocet jabłkowy jest bardzo przydatny w kuchni i bardzo zdrowy.
Odsłon: 8591
To prosty przepis, który z łatwością przygotujesz nawet po pracy. Twoja frytk...
Odsłon: 216
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 1224
Składniki
Truskawki opłukałem, usunąłem szypułki. Włożyłem do garnka z gorącą wodą (ok 2,5 l ) i gotowałem tak, aby truskawki zaczęły się rozgotowywać. Dosypałem cukier. Zupę zagęściłem mąką. Pod koniec gotowania zabieliłem delikatnie śmietaną. W wrzątku ugotowałem makaron udon zgodnie w przepisem na opakowaniu. Po ugotowaniu połączyłem z zupą. Udekorowałem listkami mięty cytrynowej.