Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa truskawkowa z makaronem udon

Zupa truskawkowa z makaronem udon

Autor:

Przepisów i artykułów: 865 Ocena: 16601

Dodano:

Odsłon: 417

Typowa zupa owocowa, ale tym razem podana z japońskim makaronem udon. Sprawdza się.

Składniki

  • 1 kg truskawek
  • 1/2 szklanki cukru
  • 2 łyżki mąki ziemniaczanej
  • 1/3 szklanki śmietany
  • makaron udon
5-6 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Truskawki opłukałem, usunąłem szypułki. Włożyłem do garnka z gorącą wodą (ok 2,5 l ) i gotowałem tak, aby truskawki zaczęły się rozgotowywać. Dosypałem cukier. Zupę zagęściłem mąką. Pod koniec gotowania zabieliłem delikatnie śmietaną. W wrzątku ugotowałem makaron udon zgodnie w przepisem na opakowaniu. Po ugotowaniu połączyłem z zupą. Udekorowałem listkami mięty cytrynowej.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

konhambos 21 lipca Ciekawe, co na to powiedza Japonczycy? :)
Uwielbiam wszystkie owocowe zupki, ta wyglada bardzo apetycznie.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

GREGORHSPEED 16 lipca Przepyszna <3 Ten makaron świetnie współgra z całością.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń