Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Typowa zupa owocowa, ale tym razem podana z japońskim makaronem udon. Sprawdza się.
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9288
szybkie spaghetti w trochę innym wydaniu :)
Odsłon: 970
Zaserwowałam mojej rodzince królika w sosie śmietankowo - pieczarkowym. Mięso...
Odsłon: 1122
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9288
szybkie spaghetti w trochę innym wydaniu :)
Odsłon: 970
Zaserwowałam mojej rodzince królika w sosie śmietankowo - pieczarkowym. Mięso...
Odsłon: 1122
Składniki
Truskawki opłukałem, usunąłem szypułki. Włożyłem do garnka z gorącą wodą (ok 2,5 l ) i gotowałem tak, aby truskawki zaczęły się rozgotowywać. Dosypałem cukier. Zupę zagęściłem mąką. Pod koniec gotowania zabieliłem delikatnie śmietaną. W wrzątku ugotowałem makaron udon zgodnie w przepisem na opakowaniu. Po ugotowaniu połączyłem z zupą. Udekorowałem listkami mięty cytrynowej.