Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Typowa zupa owocowa, ale tym razem podana z japońskim makaronem udon. Sprawdza się.
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3837
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414686
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2381
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3837
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414686
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2381
Składniki
Truskawki opłukałem, usunąłem szypułki. Włożyłem do garnka z gorącą wodą (ok 2,5 l ) i gotowałem tak, aby truskawki zaczęły się rozgotowywać. Dosypałem cukier. Zupę zagęściłem mąką. Pod koniec gotowania zabieliłem delikatnie śmietaną. W wrzątku ugotowałem makaron udon zgodnie w przepisem na opakowaniu. Po ugotowaniu połączyłem z zupą. Udekorowałem listkami mięty cytrynowej.