Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Typowa zupa owocowa, ale tym razem podana z japońskim makaronem udon. Sprawdza się.
Lekki i bardzo smaczny dodatek do mięs. Szybko się go przyrządza. Polecamy!
Odsłon: 593
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 267
Szybki i prosty w wykonywaniu sernik na zimno. Delikatny i orzeźwiający za s...
Odsłon: 250
Lekki i bardzo smaczny dodatek do mięs. Szybko się go przyrządza. Polecamy!
Odsłon: 593
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 267
Szybki i prosty w wykonywaniu sernik na zimno. Delikatny i orzeźwiający za s...
Odsłon: 250
Składniki
Truskawki opłukałem, usunąłem szypułki. Włożyłem do garnka z gorącą wodą (ok 2,5 l ) i gotowałem tak, aby truskawki zaczęły się rozgotowywać. Dosypałem cukier. Zupę zagęściłem mąką. Pod koniec gotowania zabieliłem delikatnie śmietaną. W wrzątku ugotowałem makaron udon zgodnie w przepisem na opakowaniu. Po ugotowaniu połączyłem z zupą. Udekorowałem listkami mięty cytrynowej.