Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Typowa zupa owocowa, ale tym razem podana z japońskim makaronem udon. Sprawdza się.
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 29
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 799
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2099
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4094
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 29
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 799
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2099
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4094
Składniki
Truskawki opłukałem, usunąłem szypułki. Włożyłem do garnka z gorącą wodą (ok 2,5 l ) i gotowałem tak, aby truskawki zaczęły się rozgotowywać. Dosypałem cukier. Zupę zagęściłem mąką. Pod koniec gotowania zabieliłem delikatnie śmietaną. W wrzątku ugotowałem makaron udon zgodnie w przepisem na opakowaniu. Po ugotowaniu połączyłem z zupą. Udekorowałem listkami mięty cytrynowej.