Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczna i delikatna zupa, która podobnie jak rosół w niedzielę, pojawić się może na Waszych stołach. Tym bardziej, że sezon już rozpoczął się. A co kryje się pod nazwą UNNNMS? U Nas Nic Nie Marnuje Się…Dlaczego? Nie ze skąpstwa. Lubimy produkty „wykańczać” do końca.
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 530
Nie przegapcie! Prosty, smaczny i efektowny przepis! Smak umiarkowanie słodki...
Odsłon: 2734
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 530
Nie przegapcie! Prosty, smaczny i efektowny przepis! Smak umiarkowanie słodki...
Odsłon: 2734
Składniki
Głąb z brokułu, końcówki ze szparagów (obrane) i marchew, ścieramy na tarce o dużych oczkach. Paprykę kroimy w paski. Polędwiczki z kurczaka, kroimy na paski. Na rozgrzany olej połączony ze smalcem wrzucamy mięso, lekko podsmażamy, z każdej strony. Następnie dodajemy warzywa, dusimy kilka chwil pod przykryciem, często mieszając. Gorącym bulionem zalewamy warzywa, dodajemy ryż, gotujemy przez kwadrans. 5 min przed końcem dodajemy paprykę, która będzie idealnie komponować się z całością. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Podajemy z posiekaną natką pietruszki.