Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa warzywna , bardzo pożywna i sycąca, a za razem smaczna i szybko znika z talerzy.
garnek, nóż, sitko, patelnia,
Pulpety po zagrzebsku są wyjątkowo miękkie i rozpływają się w ustach. Zawdzię...
Odsłon: 24419
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 341
Danie obiadowe idealne do zabrania do pracy na lunch.
Odsłon: 380
Pulpety po zagrzebsku są wyjątkowo miękkie i rozpływają się w ustach. Zawdzię...
Odsłon: 24419
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 341
Danie obiadowe idealne do zabrania do pracy na lunch.
Odsłon: 380
Składniki
Paprykę czerwoną myjemy, usuwamy gniazda nasienne i kroimy w większe kawałki. Cukinię po umyciu kroimy w pół plasterki lub w ćwiartki w zależności od wielkości. Fasolkę szparagową odsączamy na sitku. Marchewkę i pietruszkę po obraniu kroimy w plastry, a pora po oczyszczeniu w prążki. Boczek wędzony kroimy w kostkę, podsmażamy na oliwie. Do boczku dodajemy obraną, pokrojoną cebulę i czosnek. Chwilę podsmażamy, a następnie dodajemy oczyszczone, umyte, pokrojone warzywa oraz kostkę bulionową. Całość zalewamy wodą i gotujemy do miękkości warzyw. Pod koniec gotowania dodajemy odsączoną fasolkę szparagową. Doprawiamy solą, pieprzem i ziołami. Podajemy z ugotowanym drobnym makaronem.
Gotowanie zupy.
Zupa gotowa .