Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
na tę zupę czekam cały rok, bez zbędnych przypraw, pachnąca koperkiem i pietruszką
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 320
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2753
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 892
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1649
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14439
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 320
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2753
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 892
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1649
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14439
Składniki
1. warzywa obrać i pokroić, rozgrzać masło, dodać warzywa (oprócz buraczków), podsmażyć chwilę, zalać gorącą wodą, posolić, gotować na małym ogniu, jak warzywa będą prawie miękkie, dodać pokrojone w paski buraczki, po zagotowaniu zakwasić zupę (żeby nie straciła koloru), dodać koperek i natkę, gotować na małym ogniu, 2. kiedy warzywa będą miękkie, zaprawić zupę śmietaną, wcześniej zahartowaną kilkoma łyżkami gorącego płynu, zagotować, doprawić solą i pieprzem smacznego