Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa warzywna (wiosenna)

Zupa warzywna (wiosenna)

Autor:

Przepisów i artykułów: 2120 Ocena: 47369

Dodano:

Odsłon: 1465

Co roku czekamy <3 Wprawdzie ceny wygórowane, jak co roku. Pietruszka? Zawsze o tej porze trzyma cenę, więc nie widzimy w czym problem.

Składniki

  • 1/2 główki młodej kapusty
  • 2 młode marchewki
  • 5 młodych ziemniaków
  • 300 g zielonej fasolki szparagowej
  • 1 pietruszka
  • 1 mały seler
  • 1,5 litra zimnej wody
  • 1 liść laurowy
  • 4 ziarna ziela angielskiego
  • 1 łyżka masła
  • koperek
  • sól, pieprz
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Kapustę szatkujemy.
    Pozostałe warzywa chlastamy tak, jak lubimy.

    Metoda jest taka:

    To, co pod ziemią rośnie, wrzucamy do zimnej wody, zagotowujemy, oprószamy solą, dodajemy liść laurowy, ziele angielskie.

    Gotujemy przez 5 minut.

    Fasolkę i kapustę podsmażamy na maśle, dodajemy do zupy.

    Całość zagotowujemy, do smaku doprawiając solą i pieprzem.

    Podajemy z posiekanym koperkiem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń