Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nigdy nie potrafimy oprzeć się brukselce. Jak pojawia się na nią sezon, to musimy korzystać z niego ile się da.
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 830
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 414
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 15215
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1863
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 830
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 414
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 15215
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1863
Składniki
Ziemniaki obieramy, kroimy w kostkę. Marchewkę w talarki. Pietruszkę obieramy. Seler obieramy i kroimy w kostkę. Brukselkę oczyszczamy. Kalafior dzielimy na różyczki. Wszystkie warzywa zalewamy zimną wodą (około 1,5 litra), wsypujemy łyżeczkę (płaską) soli, dodajemy związane sznurkiem zielone liście pora, natkę pietruszki (1/2 pęczku), rozmaryn. Wrzucamy liście laurowe i ziele angielskie, zagotowujemy, zmniejszamy płomień i gotujemy 20 min. Związane sznurkiem por z ziołami i pietruszkę, wyjmujemy. Na patelni przygotowujemy białą zasmażkę. Na rozgrzanym maśle podsmażamy mąkę, rozrabiamy z wywarem (1 chochla), dodajemy do zupy, dokładnie rozprowadzamy, zagotowujemy. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy z posiekaną natką pietruszki.