Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nigdy nie potrafimy oprzeć się brukselce. Jak pojawia się na nią sezon, to musimy korzystać z niego ile się da.
Wątróbkę drobiową najczęściej smażymy z cebulką. Czasami dodajemy do niej jab...
Odsłon: 2645
Dzisiaj kotlety mielone, które przygotowujemy na wiele sposobów. Oto mój kole...
Odsłon: 856
Wątróbkę drobiową najczęściej smażymy z cebulką. Czasami dodajemy do niej jab...
Odsłon: 2645
Dzisiaj kotlety mielone, które przygotowujemy na wiele sposobów. Oto mój kole...
Odsłon: 856
Składniki
Ziemniaki obieramy, kroimy w kostkę. Marchewkę w talarki. Pietruszkę obieramy. Seler obieramy i kroimy w kostkę. Brukselkę oczyszczamy. Kalafior dzielimy na różyczki. Wszystkie warzywa zalewamy zimną wodą (około 1,5 litra), wsypujemy łyżeczkę (płaską) soli, dodajemy związane sznurkiem zielone liście pora, natkę pietruszki (1/2 pęczku), rozmaryn. Wrzucamy liście laurowe i ziele angielskie, zagotowujemy, zmniejszamy płomień i gotujemy 20 min. Związane sznurkiem por z ziołami i pietruszkę, wyjmujemy. Na patelni przygotowujemy białą zasmażkę. Na rozgrzanym maśle podsmażamy mąkę, rozrabiamy z wywarem (1 chochla), dodajemy do zupy, dokładnie rozprowadzamy, zagotowujemy. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy z posiekaną natką pietruszki.